Pokemon GO are 650 de milioane de instalari

Pokemon GO, fenomenul mondial din vara si toamna trecuta, a ajuns la 650 de milioane de descarcari pana in prezent pe toate platformele pe care a fost lansat. Vorbim despre 650 de milioane de descarcari inregistrate pentru jocul Pokemon GO in doar 7 luni din momentul lansarii oficiale, vasta majoritate fiind inregistrate pe iOS ai Android.

Pokemon GO ar fi inregistrat 500 de milioane de descarcari in doar 2 zile dupa lansarea, deci vorbim despre o scadere dramatica a instalarilor in ultimele 5 luni. Practic, Pokemon GO a inregistrat in ultimele 5 luni de peste 3 ori mai putine descarcari decat in primele 2 luni de disponibilitate, lucru care ne arata ca popularitatea a scazut dramatic.

In ritmul acesta, Pokemon GO va inregistra mai putin de 1 milion de descarcari lunar incepand cu luna aceasta, iar din acest punct, este clar ca el va fi dat uitarii in curand chiar si de catre Niantic. In ciuda descarcarilor in scadere, Pokemon GO a generat aproape 1 miliard de dolari in cele 7 luni de disponibilitate pe pietele globale, o suma impresionanta.

Pokemon GO a fost laudat de catre multi ca fiind jocul anului 2016 in baza lansarii spectaculoase de care a avut parte, dar 2017 nu pare sa fie un an chiar atat de bun pentru acest joc. Pe de alta parte, el a ajutat multi oameni sa se miste mai mult, jucatorii Pokemon GO parcurgand 8.7 miliarde de kilometri, adica mai mult decat distanta pana la planeta Pluto.

pokemon GO descarcari record