Huawei: 4 GB RAM sunt suficienti pentru un smartphone

Un manager Huawei a facut o afirmatie extrem de surprinzatoare in cursul zilelor trecute, el spunand ca 4 GB RAM sunt suficienti pentru un smartphone. Lao Shi este acest manager, iar el afirma ca smartphone-urile Huawei cu 4 GB RAM au performante mai bune decat terminalele care sunt vandute cu 6 GB RAM, lucru destul de greu de crezut.

Huawei este de parere ca optimizarea Android pentru smartphone este esentiala pentru a oferi performante de top, insa desigur ca Apple a avut initiativa cand a lansat iPhone. Cei de la Huawei sunt totusi dornici sa ofere performante cel putin la fel de bune precum cele ale iPhone, asa ca incearca sa isi optimizeze terminalele cat se poate de bine.

Pentru a-si sustine afirmatia, Shi spune ca iPhone-urile nu au nevoie de mult RAM pentru a avea performante bune, iar asta pentru ca iOS este extrem de bine optimizat. In aceasta idee, Apple nu cheltuie sume inutile pe RAM, adaugarea acestor componente crescand exponential pretul de vanzare al smartphone-urilor Android.

Realitatea este ca daca ai un sistem de operare creat special pentru hardware-ul pe care il vinzi, sansele ca performantele sa fie foarte bune sunt foarte mari. Aceasta este situatia in care se afla Apple, dar nu si Huawei, care trebuie sa modifice sistemul de operare al Google pentru a-i optimiza pe cat posibil, astfel incat smartphone-urile sale sa aiba performante bune.

Pana acum, Huawei nu a reusit sa intreaca iPhone in performante si probabil nici nu o va face daca se va limita la 4 GB RAM, Android avand nevoie de mai mult.

huawei 4 gb ram smartphone