iPhone 7 se vinde bine, cota de piata a iOS continua sa creasca

iPhone 7 ramane in continuare extrem de cautat si este cel mai bine vandut produs al companiei Apple in cle 3 luni incheiate pe 31 ianuarie 2017. Informatiile vin de la cei de la Kantar, ei afirmand ca iOS-ul a inregistrat cresteri ale cotei de piata in foarte multe tari de pe glob multumita iPhone 7, produsul celor de la Apple fiind extrem de popular.

In Europa, cota de piata a iOS a crescut cu 2.4% in cele trei luni incheiate pe 31 ianuarie 2017, evolutia vanzarilor fiind foarte buna pentru Apple. iPhone 7 a fost in topul vanzarilor de terminale iPhone, iar Spania a fost singura tara in care cota de piata a scazut, Franta inregistrand cea mai mare crestere dintre principalele 5 piete europene.

In SUA, cota de piata a iOS a crescut cu 2.9% in aceeasi perioada a anului, in timp ce cota de piata a Android a scazut cu 1.8%, cea a Windows Phone trecand printr-o scadere de 1.3%. iOS-ul are in SUA o cota de piata de 42%, sub cea a Android, insa foarte buna pentru un producator care dezvolta singur toate terminalele pe care le vinde.

China este tara in care cota de piata a iOS a inregistrat cea mai mare scadere, de 8.4%, insa nici in Japonia Apple nu o duce mai bine, desi acolo cota de piata a iOS este mai amre decat cea a Android. Per total, cota de piata a iOS a crescut in multe zone de pe glob, insa in tara cu peste 1 miliard de locuitori lucrurile stau foarte prost pentru Apple.

“Apple, whose iPhone 7 remains the top-selling smartphone in Urban China, and Xiaomi are the second and third largest manufacturers in Asia, with 16.6% and 14.5% shares, respectively. However, they continue to experience year-on-year declines as they face increased competition from Oppo and Vivo.”

iphone 7 vanzari cota piata ios martie 2017