Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 se vinde bine, cota de piata a iOS continua sa...

iPhone 7 se vinde bine, cota de piata a iOS continua sa creasca

iPhone 7 ramane in continuare extrem de cautat si este cel mai bine vandut produs al companiei Apple in cle 3 luni incheiate pe 31 ianuarie 2017. Informatiile vin de la cei de la Kantar, ei afirmand ca iOS-ul a inregistrat cresteri ale cotei de piata in foarte multe tari de pe glob multumita iPhone 7, produsul celor de la Apple fiind extrem de popular.

In Europa, cota de piata a iOS a crescut cu 2.4% in cele trei luni incheiate pe 31 ianuarie 2017, evolutia vanzarilor fiind foarte buna pentru Apple. iPhone 7 a fost in topul vanzarilor de terminale iPhone, iar Spania a fost singura tara in care cota de piata a scazut, Franta inregistrand cea mai mare crestere dintre principalele 5 piete europene.

In SUA, cota de piata a iOS a crescut cu 2.9% in aceeasi perioada a anului, in timp ce cota de piata a Android a scazut cu 1.8%, cea a Windows Phone trecand printr-o scadere de 1.3%. iOS-ul are in SUA o cota de piata de 42%, sub cea a Android, insa foarte buna pentru un producator care dezvolta singur toate terminalele pe care le vinde.

China este tara in care cota de piata a iOS a inregistrat cea mai mare scadere, de 8.4%, insa nici in Japonia Apple nu o duce mai bine, desi acolo cota de piata a iOS este mai amre decat cea a Android. Per total, cota de piata a iOS a crescut in multe zone de pe glob, insa in tara cu peste 1 miliard de locuitori lucrurile stau foarte prost pentru Apple.

“Apple, whose iPhone 7 remains the top-selling smartphone in Urban China, and Xiaomi are the second and third largest manufacturers in Asia, with 16.6% and 14.5% shares, respectively. However, they continue to experience year-on-year declines as they face increased competition from Oppo and Vivo.”

iphone 7 vanzari cota piata ios martie 2017

 • Srb Srb

  Analistii nostri de pe idevice au gresitt

 • Mr. Tambourine Man

  Evident ca se vinde bine

 • Mircea Radulescu

  Uită-te în țările bogate să vezi cota mai mare, e vorba de bani.

 • Loz

  Au dat lovitura si cu iphone SE !

 • Srb Srb

  domne, analistii nostri de pe aici ziceau vanzari cam 0…nu au precizat tara sau altceva…deci in general (global)

 • Viorel Predatorul

  Inca odata demonstrezi superficialitate in analiza :)))
  iOS a castigat procente infime de cota de piata doar pe baza scaderii abrupte a Windows. Daca observi bine, ar trebui ca Android sa aiba piata stabila, pentru ca are cota de piata covarsitoare. Chiar si asa, Android a castigat puncte procentuale in toate pietele (mai putin in SUA), ceea ce inseamna ca iOS nu a reusit sa asimileze in totalitate pierderea Windowsul-ului.

  Mai observ ca iOS a pierdut cota in Japonia, tara traditional iubitoare de iOS. A mai pierdut in China, o piata uriasa pentru iOS :(( De acolo a venit cresterea pe iPhone 6, si se pare ca si chinezii s-au lamurit cu iPhone-ul :))) In China, iOS a pierdut aproape exclusiv in fata Androidului.

  iOS a “infrant” magistral in Spania! A infrant teribil, Serebe, pentru ca acolo, iOS are cota de 10%, iar Android este de 9 ori mai mare :)))

 • Viorel Predatorul

  Se vinde bine, mai ales iPhone 5 si iPhone 4 :)) Zaone a scris un articol in care se vedea ca iPhone 4 si 5 au avut o felie de vanzari consistenta.
  Tu cand iti faci upgrade si sa iti cumperi un iPhone 5C?

 • Srb Srb

  shhh, iar scrii comentariu de 20 randuri..cand totul se putea rezuma in 2…vorba multa saracia copilului