Valoarea actiunilor Apple depaseste 140 de dolari

7

Valoarea actiunilor Apple a stabilit un nou record astazi, 140 de dolari fiind pretul unei singure actiuni pe bursa americana in momentul de fata. Vorbim despre cel mai mare pret perceput vreodata pentru o actiune a companiei Apple pe bursa americana si totul fara ca vreun produs nou sa fie anunta din Cupertino in ultimele zile.

Valoarea pe care o vedeti in imagine este totusi ma imica decat cea de 141 dolari atinsa in cursul acestei zile, precedentul record fiind de 139 de dolari per actiuni. Aceasta crestere vine pe fondul zvonurilor privind iPhone 8 si a increderii analistilor in faptul ca acest smartphone urmeaza sa genereze o crestere substantiala a vanzarilor companiei.

In baza actualului pret pentru actiunile Apple, capitalizarea bursiera a companiei a atins 738 de miliarde de dolari, aproape de cea mai mare valoare inregistrata pana in prezent. Apple este si cea mai valoroasa companie de pe planeta, capitalizarea sa bursiera fiind cu peste 130 de miliarde de dolari mai mare decat cea a Alphabet, compania ce detine Google.

Este remarcabil sa vezi cum pretul actiunilor unei companii creste si stabileste record dupa record fara ca ea sa anunte, sau sa lanseze vreun produs nou. Apple este singura companie pentru care se inregistreaza asemenea lucruri si totul in baza mitului care a fost creat de-a lungul anilor in jurul celei mai populare companii de pe planeta.

actiuni apple martie