iOS 10.3 creste spatiul de stocare al iPhone

iOS 10.3 vine cu o schimbare majora pe care compania Apple nu a promovat-o suficient de bine, ea fiind numita APFS, sau Apple File System. Vorbim despre un nou sistem de administrare a fisierelor care sunt stocate in sistemul de operare iOS, APFS pentru iOS 10.3 reprezentand o modernizare a modului in care iDevice-urile au grija de fisierele din terminalele noastre.

Apple spune ca APFS imbunatateste usor performantele iDevice-urilor cu iOS 10.3 si creste substantial securitatea, insa se pare ca exista si un alt beneficiu ascuns. Mai exact, dupa instalarea iOS 10.3 in iPhone sau iPad, veti observa ca aveti mai mult spatiu liber in terminalele voastre, dar si ca spatiul total de stocare a crescut fata de ceea ce se oferea anterior.

In cazul unui iPhone cu 256 GB spatiu de stocare, instalarea iOS 10.3 a eliberat nu mai putin de 7.81 GB de spatiu pentru utilizator, adica aproximativ 3% din spatiul total. Partea si mai interesanta este ca spatiul efectiv disponibil pentru utilizator a crescut deasemenea cu 3.64 GB, ajungand la 252 GB in loc de 248 GB, cat era anterior in terminal.

Pentru a creste spatiul de stocare efectiv disponibil pentru iPhone si iPad, APFS formateaza diferit partitiile in care sunt stocate datele, astfel ca in iOS 10.3 avem mai mult spatiu de stocare. In cazul unui iPhone cu 32 GB spatiu de stocare, avem disponibili putin peste 28 GB, cu aproximativ 1.x GB mai mult decat oferea compania Apple anterior.

Ca sa fiu sincer, putina lume se astepta, probabil, ca iOS 10.3 sa aduca o schimbare atat de mare si sa ofere mai mult spatiu pentru stocarea datelor din iDevice-uri.

ios 10.3 spatiu stocare iphone