SAMSUNG GALAXY S8: PRET, SPECIFICATII, LANSARE SI IMAGINI

SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8, PLUS au pretul, imaginile, specificatiile si data de lansare anuntate de catre Samsung in aceasta conferinta.

SAMSUNG GALAXY S8 a fost anuntat oficial de catre compania Samsung cu doar cateva minute in urma, noul smartphone al companiei coreene devenind acum oficial. SAMSUNG GALAXY S8 a fost desigur prezentat impreuna cu SAMSUNG GALAXY S8 Plus, iar cele doua terminale aduc o schimbare majora in linia de smartphone-uri premium.

Ecran Infinity Display si Design

https://www.youtube.com/watch?v=D8Ert5yjMV4

Dupa cum probabil v-ati dat deja seama, o buna parte dintre zvonurile SAMSUNG GALAXY S8 se dovedesc a fi adevarate, in special in ceea ce priveste design-ul produsului. SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 Plus au ecrane, numite Infinity Display, care acopera aproape intreaga suprafata a panoului frontal, iar design-ul arata extrem de interesant.

SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 uimesc prin modul in care sunt integrate ecranele intr-un panou frontal aproape fara margini, ambele terminale avand ecranele curbate spre exterior. Butonul frontal este invizibil SAMSUNG GALAXY S8, cititorul de amprenta din el fiind totusi mutat in carcasa, aceasta fiind in continuare din sticla, camera si cititorul de amprente fiind plasate una langa celalalt.

SAMSUNG GALAXY S8 are un ecran Infinity Display cu diagonala de 5.8 inch, iar SAMSUNG GALAXY S8 PLUS are un ecran cu diagonala de 6.2 inch, ambele avand rezolutia de 2960 x 1440 pixeli, screen radio 18.5:9 si 570 de pixeli per inch si respectiv 529 pixeli per inch. Vorbim de o crestere substantial in ecran fata de seria anterioara, care avea 5.2 inch si 5.5 inch, dar rezolutia a crescut deasemenea de la 2560 x 1440 pixeli.

Standard, SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 Plus ar putea functionala o rezolutie de 2220 x 1080 pixeli pentru a nu genera consum mare de energie. Rezolutia mare de 2960 x 1440 pixeli va putea fi aleasa separat de catre utilizatorii SAMSUNG GALAXY S8, un meniu special urmand a permite acest lucru.

Marea surpriza pentru ecranele SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 PLUS este integrarea de suport HDR. Multumita acestei schimbari, utilizatorii terminalelor vor vedea imagini mult mai vibrante pentru continutul inregistrat cu HDR, acesta fiind primul smartphone certificat ca avand un ecran HDR premium.

Desi butonul Home al SAMSUNG GALAXY S8 este invizibil, el are totusi integrat un sistem de feedback tactil, adica in functie de apasare, o vibratie genereaza senzatia unei apasari pe un buton fizic. Acelasi lucru este implementat inclusiv in iPhone 7, iar cei de la Samsung au implementat aceeasi tehnologie inclusiv in SAMSUNG GALAXY S8.

Specificatiile tehnice

SAMSUNG GALAXY S8 imagini 3

Astazi au fost confirmate oficial specificatiile tehnice ale SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 Plus, autoritatile din China publicand aceste informatii. Dezvaluirea a venit inainte ca Samsung sa poata face anuntul oficial privind SAMSUNG GALAXY S8, insa oricum stiam aceste informatii de ceva vreme dintr-o varietate de zvonuri.

Conform autoritatilor chinezi specificatiile tehnice finale si complete pentru Samsung Galaxy S8 sunt urmatoarele :

  • ecran Super AMOLED de 5.8 inch cu rezolutie 2960 x 1440 pixeli si aspect ratio 18.5:9;
  • chip Qualcomm Snapdragon 835 cu 4 GB RAM pentru SUA;
  • chip Exynos 8895 cu 4 GB RAM pentru restul lumii, acesta avand 4 nuclee tactate la 2.45 GHz si 4 tactate la 1.9 GHz, China si Coreea de Sud urmand a avea 6 GB RAM;
  • camera principala de 12 megapixeli cu deschidere f/1.7, 1.4µm dimensiune pixel si aotofocalizare laser PDAF;
  • camera frontala de 8 megapixeli;
  • baterie de 3000 mAh;
  • greutate de 152 grame;
  • minim 64 GB spatiu de stocare,
  • iris scanner;
  • port USB-C pentru incarcare si transfer de date;
  • Android 7.1.1 Nougat.

In cazul Samsung Galaxy S8 Plus vorbim despre urmatoarele specificatii tehnice :

  • ecran Super AMOLED de 6.2 inch cu rezolutie 2960 x 1440 pixeli si aspect ratio 18.5:9;
  • chip Qualcomm Snapdragon 835 cu 4 GB RAM pentru SUA;
  • chip Exynos 8895 cu 4 GB RAM pentru restul lumii, acesta avand 4 nuclee tactate la 2.45 GHz si 4 tactate la 1.9 GHz, China si Coreea de Sud urmand a avea 6 GB RAM;
  • camera principala de 12 megapixeli cu deschidere f/1.7, 1.4µm dimensiune pixel si aotofocalizare laser PDAF;
  • camera frontala de 8 megapixeli;
  • baterie de 3500 mAh;
  • greutate de 173 grame;
  • minim 64 GB spatiu de stocare,
  • iris scanner;
  • port USB-C pentru incarcare si transfer de date;
  • Android 7.1.1 Nougat.

Bateria si camerele

SAMSUNG GALAXY S8 imagini 2

Dupa cum puteti vedea din listele de specificatii tehnice, SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 PLUS au baterii de 3000 si respectiv 3500 mAh. Ambele au aceeasi capacitate precum SAMSUNG GALAXY S7 si versiunea Edge, deci Samsung nu a fortat nota cu bateriile, probabil pentru a evita noi explozii ale terminalelor.

In ceea ce priveste camerele, vorbim in mare despre aproximativ acelasi lucru, SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 PLUS avand o camera principala de 12 megapixeli si una frontala de 8 megapixeli. Cea frontala are exact aceeasi rezolutie precum cele folosite anul trecut, insa beneficiaza de imbunatatiri majore pentru senzorul de imagine.

Camera principala din SAMSUNG GALAXY S8 are stabilizator optic de imagine, deschidere mai buna, deci capacitatea de a inregistra poze mai bune in conditii de luminozitate scazuta. Samsung nu a pierdut mult timp prezentand camera SAMSUNG GALAXY S8, deci utilizatorii se bucura de posibilitatea de a face poze mai bune cu noile terminale.

Camera frontala a SAMSUNG GALAXY S8 a fost imbunatatita major, avand acum 8 megapixeli in loc de 5 megapixeli precum anul trecut. Vorbim desigur si despre autofocus implementat in camera frontala a SAMSUNG GALAXY S8, iar acest upgrade era necesar pentru sistemul de recunoastere faciala oferit incepand de acum.

Pentru aplicatia Camera din SAMSUNG GALAXY S8 au fost implementate noi functii pentru inregistrarea si editarea pozelor, inclusiv un modul ce permite inregistrarea de imagini animate de tip GIF.

DeX – transformarea intr-un calculator

Da, SAMSUNG GALAXY S8 are un dock special care permite transformarea smartphone-ului intr-un calculator intr-un simplu pas. Dock-ul permite conectarea unui monitor sau a unor periferice, o interfata desktop speciala a Android fiind proiectata pe monitor, SAMSUNG GALAXY S8 transformandu-se astfel intr-un adevarat laptop.

Desigur ca utilizatorii vor putea folosi toate aplicatiile din SAMSUNG GALAXY S8 pe un monitor mare si totul fara prea mult efort.

Recunoastere faciala si scanarea irisului

SAMSUNG GALAXY S8 imagini

SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 PLUS au integrate un sistem de recunoastere faciala a utilizatorilor, dar si un sistem pentru scanarea irisului. Samsung a decis sa implementeze aceste doua sisteme in SAMSUNG GALAXY S8 deoarece doar scanarea irisului nu s-a dovedit a fi exacta si chiar atat de buna precum spera compania.

SAMSUNG GALAXY Note 7 a fost primul smartphone Samsung cu un iris scanner si el a fost apreciat de foarte multa lume, insa pentru SAMSUNG GALAXY S8 nu s-a dovedit a fi la fel de bun. Samsung a testat iris scannerul pentru SAMSUNG GALAXY S8 si nu a fost multumita de catre el, asa ca a decis sa implementeze recunoasterea faciala.

SAMSUNG GALAXY S8 va putea scana ambii ochi la cativa centimetri distanta de ecranul terminalului pentru a debloca dispozitivul, procedura fiind aceeasi precum in cazul Galaxy Note 7. Recunoasterea faciala din SAMSUNG GALAXY S8 este totusi diferita, ea folosind camera frontala pentru a analiza fata utilizatorului.

Dupa analizarea fetei, SAMSUNG GALAXY S8 va decide daca deblocheaza terminalul si ofera acces la date, sau refuza sa faca deblocarea. Aceste doua sisteme sunt combinate in SAMSUNG GALAXY S8 si cu un cititor de amprente, care este integrat in carcasa dispozitivului, langa camera principala a acestuia.

Bixby

SAMSUNG GALAXY S8 imagini 1

Bixby este noul asistent personal implementat in SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 PLUS de catre compania Samsung, e dorindu-se a fi un concurent al Siri. Bixby este dezvoltat de catre o echipa de ingineri care a dezvoltat asistentul Siri inainte sa fie cumparat de catre Apple, asa ca SAMSUNG GALAXY S8 beneficiaza de un software dezvoltat de catre experti.

“Bixby este o interfață inteligentă care va ajuta utilizatorii să obțină mai mult de la telefonul lor. Cu ajutorul noului asistent Bixby, vei putea accesa și naviga serviciile și aplicațiile Bixby prin comenzi simple de voce, atingere, privire și comandă text.”

Bixby poate fi activat cu ajutorul unui buton lateral al SAMSUNG GALAXY S8, iar mai apoi poate fi controlat folosind simple comenzi vocale. Spre deosebire de Siri, Bixby din SAMSUNG GALAXY S8 este capabil sa inteleaga mai bine contextul intrebarilor si al conversatiilor, poate sa intelaga comenzi partiale, dar poate sa si stie in ce meniu la unei aplicatii suntem pentru a ne permite sa controlam doar functiile disponibile acolo.

Separat, Bixby este integrat inclusiv in camera SAMSUNG GALAXY S8, iar asta le permite utilizatorilor sa controleze o functie pentru recunoasterea obiectelor. Fie ca este vorba despre cladiri, obiecte normale, sau sticle de vin, Bixby foloseste camera si inteligenta artificiala pentru a transforma SAMSUNG GALAXY S8 intr-o masinarie de recunoscut obiecte.

Lansare

SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 PLUS nu vor fi lansate astazi, insa compania Samsung intentioneaza sa le faca disponibile pentru precomanda in curand. Data de 30 martie a fost aleasa pentru initierea precomenzilor SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 PLUS, iar lansarea va avea loc pe data de 21 aprilie.

In ceea ce priveste preturile SAMSUNG GALAXY S8 si SAMSUNG GALAXY S8 PLUS, acestea urmeaza sa inceapa de la valoarea de 800 si respectiv 900 de euro.

samsung galaxy s8 imagini culori

samsung galaxy s8 imagini culori 1

SAMSUNG GALAXY S8 imagini 4

samsung galaxy s8