Apple vrea sa cumpere diviza Toshiba producatoare de memorii NAND

Apple este una dintre cele 10 companii aflate in momentul de fata in proces de ofertare pentru a cumpara divizia Toshiba care produce memorii NAND pentru medii de stocare. Cei de la Toshiba produc aproximativ 20% din cantitatea totala de memorii NAND vandute pe pietele globale, deci vorbim despre o companie cu un aport semnificativ in industrie.

Google, Amazon si alte 7 companii sunt implicate in afara celor de la Apple, iar in momentul de fata se pare ca Broadcom ar fi oferit 18 miliarde de dolari pentru divizie. Apple are fara discutie aceasta suma, iar daca ar cumpara aceasta divizie a Toshiba, si-ar putea produce singura chip-urile NAND folosite ca medii de stocare pentru iDevice-uri.

Se stia de cateva luni ca Foxconn si TSMC sunt in discutii pentru a cumpara divizia NAND a celor de la Toshiba, insa se pare ca acum inclusiv Apple s-ar fi implicat. Exista desigur posibilitatea ca acesti 2 parteneri ai Apple sa negocieze in numele celor din Cupertino pentru a masca interesul real si a nu genera o crestere a pretului de vanzare.

In ciuda ofertelor de la nu mai putin de 10 companii importante, se pare ca Western Digital este cea care a facut oferta cea mai buna pentru Toshiba. Cei de la Western Digital produc deja un procent semnificativ din toate chip-urile NAND vandute anual, cei de la Foxconn avand oferta cea mai putin atractiva deoarece guvernul japonez nu vrea sa vanda compania catre una din China temandu-se ca tehnologiile sa nu fie furate.

“The US tech firms — Apple, Google and Amazon — have become the next attractive bidders following Western Digital as Toshiba can have stable supply chains (for smartphones or data servers) from them.”

Apple cumpara in momentul de fata memorii NAND de la Toshiba si Samsung, iar daca ar fabrica singura aceasta componente ar reduce substantial pretul lor, putand dezvolta mult mai bine tehnologiile pentru aceste componente.

toshiba nand chip

2 COMENTARII