iOS 10.3 reactiveaza functii ale iCloud pe iPhone si iPad

iOS 10.3 a fost lansat de mai bine de o saptamana de catre compania Apple, insa abia acum cei din Cupertino ne avertizeaza in legatura cu o problema de-a sa. Mai exact, cei de la Apple sustin ca instalarea la iOS 10.3 ar putea avea drept efect reactivarea automata a unor functii ale iCloud pe care utilizatorii le dezactivasera in prealabil.

Cei de la Apple au inceput sa trimita email-uri in care alerteaza utilizatorii ca anumite functii iCloud dezactivate de catre ei, ar fi fost reactivate automat dupa instalarea iOS 10.3. Vorbim despre un bug al iOS 10.3 si nu stim cate persoane sunt afectate de catre aceasta problema, dar aparent serviciile pentru Mail si Poze par sa fie reactivate automat, nu si altele.

De ce a aparut aceasta problema nu stie nimeni deocamdata, insa compania Apple nu prea are cum sa o rezolve singura, asa ca le cere utilizatorilor cu iOS 10.3 sa o faca. Toti cei care au instalat iOS 10.3 ar trebui sa verifice meniul de setari al iCloud pentru a vedea daca nu cumva exista functii dezactivate anterior, care acum au redevenit active.

Daca acele functii s-au reactivat dupa instalarea iOS 10.3, atunci ele ar putea genera consum inutil de trafic de internet si de baterie, asa ca este bine sa le verificati statusul.

“We discovered a bug in the recent iOS 10.3 software update that impacted a small number of iCloud users. This may have inadvertently reenabled some iCloud services that you had previously disabled on your device. We suggest you go to iCloud settings on your iOS device to make sure that only the services you’d like to use are enabled. Learn more about how to manage your iCloud settings or contact AppleCare with any questions.

The iCloud team”

ios 10.3 functii icloud