Apple ar putea face cea mai mare achizitie din istoria sa

V-am spus acum cateva saptamani ca multiple companii sunt interesate sa cumpere divizia Toshiba care produce memorii NAND pentru o varietate de terminale mobile. Apple se afla printre cele care au depus ofete pentru a cumpara aceasta divizie a Toshiba, insa in momentul de fata se pare ca Foxconn pare sa fie favorita pentru a cumpara diviza, facand o oferta de 27 de miliarde de dolari.

Aceasta ar fi cea mai mare oferta facuta de catre vreo companie pentru a cumpara divizia Toshiba care produce memorii NAND, insa in spatele sau ar putea fi mai mult decat Foxconn. S-a vehiculat faptul ca Apple ar fi interesata sa cumpere divizia impreuna cu cei de la Foxconn, un lucru usor de inteles pentru ca altfel pretul de vanzare ar creste considerabil din cauza faimei Apple.

Analistii estimeaza ca valoarea acestei divizii a Toshiba ar fi de aproximativ 18 miliarde de dolari, deci oferta celor de la Foxconn ar fi cu mult peste valoarea reala. Totusi, vorbim despre zvonuri si nu informatii reale, asa ca oferta facuta de catre Foxconn, si poate Apple, ar putea fi ceva mai apropiata de valoarea reala a diviziei Toshiba care produce chip-uri NAND pentru foarte multe companii.

Guvernul japonez nu vrea ca Toshiba sa vanda divizia catre o companie din China, iar Foxconn are mai multe investitii in China decat Taiwan, desi la baza este taiwaneza. Cu Apple in spate, Foxconn ar putea face achizitia fara probleme, iar Apple ar putea beneficia enorm, avand in vedere ca foloseste chip-uri NAND in toate iDevice-urile lansate pe pietele globale in ultimii ani.

“Analysts have estimated the business’s fair value at between ¥1.5 trillion and ¥2 trillion. One person familiar with the matter said the next-highest bidder after Foxconn offered about ¥2 trillion when initial bids for the business were accepted in late March.”

apple foxconn achizitie toshiba nand