Prima Pagina Apple Apple ar putea face cea mai mare achizitie din istoria sa

Apple ar putea face cea mai mare achizitie din istoria sa

V-am spus acum cateva saptamani ca multiple companii sunt interesate sa cumpere divizia Toshiba care produce memorii NAND pentru o varietate de terminale mobile. Apple se afla printre cele care au depus ofete pentru a cumpara aceasta divizie a Toshiba, insa in momentul de fata se pare ca Foxconn pare sa fie favorita pentru a cumpara diviza, facand o oferta de 27 de miliarde de dolari.

Aceasta ar fi cea mai mare oferta facuta de catre vreo companie pentru a cumpara divizia Toshiba care produce memorii NAND, insa in spatele sau ar putea fi mai mult decat Foxconn. S-a vehiculat faptul ca Apple ar fi interesata sa cumpere divizia impreuna cu cei de la Foxconn, un lucru usor de inteles pentru ca altfel pretul de vanzare ar creste considerabil din cauza faimei Apple.

Analistii estimeaza ca valoarea acestei divizii a Toshiba ar fi de aproximativ 18 miliarde de dolari, deci oferta celor de la Foxconn ar fi cu mult peste valoarea reala. Totusi, vorbim despre zvonuri si nu informatii reale, asa ca oferta facuta de catre Foxconn, si poate Apple, ar putea fi ceva mai apropiata de valoarea reala a diviziei Toshiba care produce chip-uri NAND pentru foarte multe companii.

Guvernul japonez nu vrea ca Toshiba sa vanda divizia catre o companie din China, iar Foxconn are mai multe investitii in China decat Taiwan, desi la baza este taiwaneza. Cu Apple in spate, Foxconn ar putea face achizitia fara probleme, iar Apple ar putea beneficia enorm, avand in vedere ca foloseste chip-uri NAND in toate iDevice-urile lansate pe pietele globale in ultimii ani.

“Analysts have estimated the business’s fair value at between ¥1.5 trillion and ¥2 trillion. One person familiar with the matter said the next-highest bidder after Foxconn offered about ¥2 trillion when initial bids for the business were accepted in late March.”

apple foxconn achizitie toshiba nand

 

 • Srb Srb

  Samsung nici nu are bani de asa ceva…ca sa nu mai zic de cei de la Oneplus

 • EMP83

  Samsung are bani pentru ca produce din mai multe domenii insa asta cu oneplus este o glumă,nu? Ăștia nu au bani să producă suficiente telefoane iar tu vb despre o asemenea achiziție.

 • Srb Srb

  yep toata fraza era o gluma 🙂

 • Mr. Tambourine Man

  Apple ar putea cumpara tot Samsunul si sa ii pună sa facă televizoare

 • adas

  Saracii dreacu . Platiti si voi net la 25 lei si va dati cu parerea de apple,android si procese de sute de milioane euro . Samsung nici nu stie ca existati voi , niste cacaciosi care criticati ca prostii, o sa ramaneti neauziti . Leprelor

 • RaduD

  Îmi aduc aminte cu plăcere de Samsung ce aspiratoare bune făceau…!😁

 • marcel

  Saracu de tine

 • Chico

  Ce glumet esti, ai impresia ca in afara de tine a vazut gluma ta??? Oricum tu esti o gluma, nu inteleg cum te tolereaza zaone pe aici..

 • Srb Srb

  Shut up chicooo,acolo la tara nu intelegeti glumele inteligente