Alloc8 iPhone 3GS bootrom exploit a fost lansat

Daca inainte de a intra in articol ati fost bulversati, ei bine va anunt ca suntem tot in 2017, iar astazi a fost lansat un nou bootrom exploit pentru iPhone 3GS numit Alloc8. Vorbim despre o vulnerabilitate pe care compania Apple nu a mai inchis-o si care inca poate fi exploatata in iPhone 3GS, ea permitand dezvoltarea unei solutii de jailbreak care sa nu poata fi inchisa de Apple vreodata.

Alloc8 este un exploit care se foloseste de o vulnerabilitate a functiei malloc din bootrom-ul iPhone 3GS, persoana care l-a descoperit explicand totul intr-o pagina dedicata si disponibila aici. Pentru iPhone 3GS au existat exploit-uri bootrom inca din preajma lansarii sale, asa ca nu vorbim despre ceva complet nou, ci doar despre o noua vulnerabilitate de care companiei Apple nu-i pasa.

In acea perioada, dar si la putin timp dupa aceea, bootrom exploit-urile erau mult mai usor de descoperit si permiteau dezvoltarea de solutii de jailbreak tethered indiferent de versiunea de iOS rulata. Acum acestea sunt mai greu de descoperit, insa daca ar fi exploatate, ar permite jailbreak-ul pe iDevice-uri chiar daca Apple ar actualiza sistemul de operare, bootrom-ul nefiind actualizat.

Acestea fiind spuse, cam aceasta este starea in care a ajuns jailbreak-ul in momentul de fata, singurele exploit-uri lansate fiind fie pentru versiuni prea vechi ale iOS, fie pentru obiecte de muzeu, precum iPhone 3GS.

iphone 3gs alloc8 exploit