iPhone contrafacute sunt vandute de operatorii de telefonie mobila

Cel putin un iPhone 5S contrafacut, adica asamblat folosind piese de la producatori terti care nu lucreaza cu Apple, a fost vandut de catre un operator de telefonie mobila din Canada. Acesta ofera terminale reconditionate clientilor, insa problema a stat in faptul ca acea reconditionare nu era facuta folosind piese originale, ci piese contrafacute.

O investigatie facuta in cazul operatorului de telefonie mobilaFreedom Mobile a dezvaluit faptul ca terminale iPhone 5S vandute de catre operator aveau piese contrafacute. Vorbim aici despre baterii, carcase, camere si alte componente contrafacute care erau folosite pentru a asambla unele terminale iPhone, iar experienta de utilizare oferita de catre ele era departe de a fi cea corecta.

Freedom Mobile este un operator de telefonie mobila care nu a fost autorizat de catre compania Apple sa vanda terminale iPhone, asa ca folosirea de piese contrafacute nu ii permite companiei Apple sa ia vreo masura. In urma investigatiei, cei de laFreedom Mobile si-au cerut scuze de la clientul care a primit terminalul iPhone 5S asamblat cu piese contrafacute si i-au oferit o unitate “originala” in schimb.

Clientul care a primit terminalul iPhone 5S contrafacut a inceput sa se planga de faptul ca bateria se descarca foarte repede si ca pozele facute folosind camera au o calitate foarte proasta. Un service tert a confirmat faptul ca terminalul iPhone 5S vandut de catre Freedom Mobile era asamblat folosind piese contrafacute, dar probabil nu este singurul.

Avand in vedere ca unii clienti care cumpara iPhone pentru prima oara nu stiu ce fel de experienta ar trebui sa aiba, exista sansa ca altii sa fi fost pacaliti fara sa stie.

“”It looks original, but it’s not supposed to be engraved. It’s an iPhone, but not an iPhone. I definitely feel hurt that they ripped me off. It’s a real company, a company that you think you can trust, selling random crap.”

iphone 5s contrafacut