iPhone 8 ar fi putut avea un ecran curbat in 4 colturi

LG si Samsung lucreaza in momentul de fata la dezvoltarea unui nou tip de ecrane pentru smartphone-uri care sunt curbate in toate cele 4 colturi. Samsung are de ani de zile smartphone-uri cu ecrane curbate spre marginile laterale, insa acum vrea sa curbeze inclusiv partile superioara si inferioara ale ecranelor OLED, LG dorind acelasi lucru.

Conform celor care cunosc planurile LG si Samsung, aceste ecrane ar urma sa acopere cu imgini aproximativ 98% din suprafata panoului frontal, deci teoretic inclusiv senzorii si camera ar urma sa fie integrate cumva in el. In momentul de fata nu exista absolut nimic similar la vreun smartphone vandut pe piata, insa Samsung nu este foarte departe de a finaliza dezvoltarea.

iPhone 8 ar fi putut avea un ecran curbat in 4 colturi

Conform datelor de astazi, iPhone 8 ar fi trebuit sa foloseasca acest nou tip de ecran curbat in toate cele 4 margini ale sale, insa cele mai recente zvonuri sugereaza altceva. Apple ar fi comandat 92 de milioane de ecrane OLED pentru iPhone 8 de la Samsung, iar ele ar urma sa fie plate si usor curbate spre marginile laterale, dar numai in 2 parti.

Alegerea de a folosi aceste ecrane OLED curbate in doar 2 margini in loc de 4 ar avea legatura cu problemele generate de laminarea lor si producerea la scara industriala. Pentru a putea avea suficiente ecrane pentru a acoperi cererea, cei de la Apple ar fi decis sa mearga in final pe un ecran plat, astfel ca s-ar putea sa gasim totusi destule unitati in momentul lansarii.

“The trouble is, however, when a display is curved on all four sides, the four corners are essentially useless; the current lamination process won’t let these corners register your touch.’

O alta problema a acestor ecrane sta in faptul ca in fiecare colt exista cate o zona “moarta” in care nu se inregistreaza atingerile, iar asta pentru ca laminarea acestui tip de ecrane se face foarte greu. Totusi, Samsung lucreaza din greu la o solutie, iar pentru Samsung Galaxy S9 ar putea avea o solutie la aceasta problema, dar acest smartphone va fi lansat in 2018.

iphone 8 ecran curbat 4 colutir

2 COMENTARII