Appla a angajat un specialist NASA pentru iPhone

Apple a angajat recent un specialist al NASA, numit Jeff Norris, acesta avand menirea de a contribui la dezvoltarea unei functii speciale pentru iPhone. Mai exact, Norris are menirea de a lucra in cadrul echipei care dezvolta functiile de realitate augmentata pentru viitoarele modele de terminale iPhone pe care cei de la Apple le vor lansa.

Norris a fost angajat in cadrul Apple in cursul acestui an si este unui dintre managerii seniori care lucreaza in echipa pentru realitate augmentata. La NASA, Norris a lucrat in cadrul echipei care dezvolta sisteme de propulsie si control pentru navele spatiale pe care cei de la NASA le foloseau pentru a explora spatiul cosmic.

Mai exact, el avea menirea de a dezvolta un sistem de control care permitea ghidarea robotilor in spatiul cosmic de la sol folosind realitate virtuala sau augmentata. Aceasta este munca pe care o facea Norris inainte de a pleca la Apple, deoarece cand s-a angajat la NASA a dezvoltat software menit sa controleze de pe pamant robotii care exploreaza planeta Marte.

Aceasta angajare dovedeste faptul ca Apple are intentii extrem de serioase cu privire la realitatea augmentata, iar presedintele Tim Cook a spus asta in repetate si repetate randuri. Nu ar trebui sa fie o surpriza pentru nimeni ca Apple investeste atat de mult in realitate augmentata, angajand oameni care au produs software extraordinar.

“Apple Inc. has gone to space to find additional talent for its augmented reality efforts. The iPhone maker has hired Jeff Norris. Norris founded the Mission Operations Innovation Office of NASA’s Jet Propulsion Lab, where he led efforts to create new ways to control spacecraft and robots in space with virtual and augmented reality.”