Apple ar putea lansa carti de credit pentru Apple Pay

Apple Pay urmeaza sa ocupe un rol mult mai important in planurile companiei Apple pentru dezvoltarea iPhone in urmatorii ani, iar asta sugereaza faptul ca serviciul ar putea fi extins in mai multe tari. Pentru inceput, cei de la Apple doresc sa lanseze un sistem de plati intre clienti, similar cu cel al Venmo sau Square, acestia putand transfera bani rapid intre ei.

Apple ar dori sa anunte acest nou sistem in cursul acestui an, dar totul depinde de discutiile pe care le va avea cu diversi parteneri pentru lansarea sa. In aceasta idee, compania Apple ar dori sa lanseze carti de credit virtuale Visa pentru clientii sai, existenta lor facilitand transferul de bani extrem de rapid intre orice fel de persoane.

Cartile de credit ar functiona prin intermediul Apple Pay, astfel ca una fara cealalta nu poate exista, cei de la Apple fiind un intermediar intre platile facute de catre clienti. Sistemul ar functiona exact precum orice fel de carte de credit normala, insa cei de la Apple ar gestiona si plati banii trimisi pana cand ei sunt preluati de la clienti.

Apple s-a gandit sa ofere acest serviciu inca de anul trecut, dar din pacate nu a apucat din motive ce nu ne sunt deocamdata cunoscute. Compania a avut ideea inca din 2014, cand a lansat Apple Pay, dar se pare ca abia cum ar fi aproape de a isi finaliza intr-un fel, sau altul, planurile, insa doar in unele dintre tarile in care Apple Pay este disponibil.

Acum desigur ca va intrebati si cand va fi lansat Apple Pay in Romania, dar un raspuns pentru aceasta dilema nu are nimeni.

“Apple has also recently held discussions with Visa about creating its own pre-paid cards that would run on the Visa debit network and which would be tied to the new peer-to-peer service. People would be able to use the Apple cards to spend money sent to them through the new service, without having to wait for it to clear to their bank account. Users could then add the debit card, which may only come in a digital form, to their Apple Pay digital wallet to use for tap-and-pay purchases at brick-and-mortar stores. The card number could also be used to make purchases on websites and in apps.’

apple carti credit pay