Apple creste preturile aplicatiilor pentru iPhone

Compania Apple a facut un anunt extrem de surprinzator in cursul noptii trecute, spunandu-le dezvoltatorilor ca preturile aplicatiilor urmeaza sa creasca in multe tari. Toate tarile care au preturile aplicatiilor in euro, plus altele de pe glob, vor avea aplicatii care costa mai mult decat in prezent, schimbarea urmand a avea loc saptamana viitoare.

Romania este desigur inclusa in randul tarilor pentru care se va aplica aceasta schimbare, iar pretul minim al unei aplicatii va fi de 1.09 euro de saptamana viitoare, in loc de 0.99 euro acum. Decizia celor de la Apple are la baza fluctuatiile cursului de schimb valutar si, desigur, lacomia de a face mai multi bani pe spatele celor care ii folosesc serviciile.

Zilele trecute Apple a anuntat o reducere colosala a comisioanelor platite afiliatilor care ii promoveaza aplicatiile pe internet, asigurandu-si practic fuga acestora spre alte servicii. Scotand mai multi bani dupa ce nu-i mai plateste catre afiliati, acum Apple creste si preturile aplicatiilor, deci ia bani din doua parti si asa anunta recorduri dupa recorduri in fiecare trimestru fiscal.

Toate schimbarile de preturi vor intra in vigoare de saptamana viitoare, cel mai probabil de 1 mai, insa se vor rezuma doar la aplicatii, nu si la alte servicii, sau abonamentele din aplicatii. Deci, ce parere aveti despre cadoul pe careni-l face compania Apple ?

“Due to foreign exchange rate changes, prices for apps and in-app purchases (excluding auto-renewable subscriptions) will increase in Denmark, Mexico, and all territories that use the Euro currency in the next 7 days. Auto-renewable subscription prices will not be affected. You can change the price of your subscription at any time in iTunes Connect with the option to preserve prices for existing subscribers.”

preturi aplicatii iPhone euro