Samsung Galaxy S8 – noi probleme cu ecranul

Samsung Galaxy S8 ar putea avea noi probleme cu ecranul, care ar fi susceptibil la aparitia fenomenului de burn-in din cauza butonului Home virtual.

Samsung Galaxy S8 nu scapa de plangeri ale utilizatorilor care au cumparat noul smartphone, problemele cu ecranul parand sa continue si saptamana aceasta. Daca saptamanile trecute vorbeam despre probleme ale ecranelor Samsung Galaxy S8 care aveau la baza o tenta rosiatica pentru unele modele, acum vorbim despre ceva complet diferit.

Mai exact, cel putin un ecran al Samsung Galaxy S8 ar suferi din cauza unor asa-zise efecte de burn-in, intalnite la unele modele de ecrane OLED. Practic, cel putin un utilizator al Samsung Galaxy S8 s-ar plange din cauza faptului ca butonul Home virtual ramane vizibil chiar si daca ecranul este complet stins, sau intr-o interfata in care el nu ar trebui sa se vada.

Conform presei din Asia, ecranul Samsung Galaxy S8 ar suferi din cauza unei probleme care ar genera decolorarea permanenta a pixelilor unor ecrane OLED. Acest lucru este posibil daca in aceeasi zona a unui ecran OLED este afisat permanent acelasi model, insa reprezentantii Samsung afirma ca au implementat in software o modificare menita sa protejeze Samsung Galaxy S8 de asa ceva.

Samsung Galaxy S8 – noi probleme cu ecranul

Samsung Galaxy S8 are functia Always-On display care permite afisarea in ecranul de blocare a unor informatii despre vreme, notificari, ora, sau chiar butonul Home virtual. Samsung spune ca Android-ul Samsung Galaxy S8 este facut special pentru a modifica pozitia acestor elemente astfel incat efectul de burn-in sa nu apara si pixelii sa nu se decoloreze permanent.

Cei de la Samsung nu au confirmat ca aceasta problema raportata pentru ecranul Samsung Galaxy S8 ar exista pentru ca nu au verificat dispozitivul. Totusi, chiar daca o vor face, e putin probabil ca Samsung sa recunoasca existenta unei asemenea probleme pentru Samsung Galaxy S8, cel putin chiar de la aparitia plangerilor.

“On a South Korean internet community on May 1, a Galaxy S8 user uploaded a post showing his smartphone that appeared to have a burn-in on the screen. The writer highlighted it had been just over a week since he started using the new phone.”

Avand in vedere ca aceasta problema exista pentru ecranele OLED, n-ar fi exclus ca unele modele ale Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy S8 Plus sa fie afectate. Totusi, nu vorbim despre vreun defect, sau despre o problema care sa afecteze un numar mare de unitati ale Samsung Galaxy S8, asa ca vanzarile sigur nu vor fi afectate.

Samsung Galaxy S8 probleme ecran burn in