HTC U 11 – specificatiile tehnice confirmate

HTC U 11 are unele dintre specificatiile tehnice confirmate de catre un test de performanta publicat in cursul acestei zile pe internet.

HTC U 11 este unul dintre cele mai interesante smartphone-uri ale primei jumatati din anul 2017, iar asta multumita unei noi functii pentru controlarea fucntiilor. Mai exact, HTC U 11 urmeaza sa ne permita sa utilizam strangeri ale carcasei pentru a-i controla unele dintre functii, asa cum niciun alt smartphone de pana acum nu ne-a permis.

HTC U 11 va fi prezentat pe data de 16 mai de catre compania HTC, insa intre timp avem ocazia de a vedea specificatiile tehnice ale noului smartphone. Imaginea de mai jos a fost inregistrata in aplicatia de benchmarking AnTuTu, iar ea ne arata unele dintre specificatiile tehnice cu care noul smartphone isi va ataca concurenta.

Conform aplicatiei AnTuTu, HTC U 11 va functiona in baza sistemului de operare Android 7.1.1, un chip Qualcomm Snapdragon 835 asigurand puterea de procesare. Nu se stie la ce frecventa vor fi tactate nucleele acesthip chip integrat in HTC U 11, insa ele ar putea funtiona la o frecventa mai mica decat cea folosita in Samsung Galaxy S8, de exemplu.

HTC U 11 – specificatiile tehnice confirmate

In ceea ce priveste ecranul, se pare ca HTC U 11, se pare ca acesta va avea o diagonala de 5.5 inch, conform zvonurilor de pana acum, dar si o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli. Vorbim practic despre specificatii tehnice care sunt in arnd cu cele ale majoritatii smartphone-urilor existente pe piata, de HTC U 11 nu va uimi din acest punct de vedere.

In continuare, HTC U 11 va avea o camera principala de 16 megapixeli si una frontala de 12 megapixeli, teoretic peste cele ale concurentei. 4 GB RAM vor asigura functionarea sistemului de opeare si a aplicatiilor din HTC U 11, iar o placa grafica Adreno 540 ar trebui sa ruleze fara probleme orice fel de joc pentru platforma Android.

HTC U 11 va uimi totusi cu sistemul Edge Sense care va permite actionarea unui meniu de control prin simpla apasare a marginilor carcasei. Cat de util va fi acest sistem ramane de vazut, insa teoretic HTC U 11 ar trebui sa ne ofere o experienta noua pentru a folosi un smartphone.

htc u 11 specificatii tehnice