Samsung urmeaza Apple, dezvolta software de ghidare pentru masini

Samsung nu sta foarte mult in urma Apple, sau a altor competitori, iar conform unor informatii aparute astazi, vrea sa dezvolte software de ghidare autonoma pentru masini. Desi cei de la Apple au un asemenea proiect in desfasurare de foarte multa vreme, cei de la Samsung abia acum si-au aratat public interesul de a testa masini care se ghideaza autonom.

Autoritatile din Coreea de Sud le-au aprobat celor de la Samsung cererea pentru a testa masini care se ghideaza singure pe drumurile din tara. Cei de la Samsung folosesc masinile altor producatori pentru teste, insa dezvolta senzori si software cu inteligenta artificiala pentru a crea un sistem de ghidaj autonom pentru automobile.

Hyundai este producatorul ales de catre Samsung pentru a fi de ajutor in testarea software-ului, coreenii urmand a-si monta aparatura pe aceste masini. Zilele trecute am vazut cum arata masinile Lexus alese de catre Apple si echipate cu senzori, camere si aparate radar menite sa testeze sistemul de ghidare autonoma pentru autovehicule.

Ca Samsung urmeaza Apple in testarea de software pentru ghidarea autonoma a masinilor nu este surprinzator, coreenii urmand Apple in multe. Acestea fiind spuse, urmatorul camp de batalie al gigantilor va fi in sectorul automobilelor, iar aici nu vorbim numai doar despre software de ghidaj autonom pentru masini.

samsung masini ghidare autonoma