Facebook: un barbat si-a dat foc in direct

Facebook a fost scena unei sinucideri brutale sambata, un barbat alegand sa isi dea foc pentru a-si pune capat zilelor din cauza unor probleme cu fosta iubita.

Facebook a fost scena unei sinucideri brutale in cursul zilei de sambata, un barbat din orasul Memphis, aflat in statul Tennessee al SUA, luand decizia de a isi pune capat zilelor intr-un bar. Conform martorilor oculari, barbatul a facut o transmisiune in direct pe Facebook folosind platforma Facebook Live, alegand sa isi puna capat zilelor intr-un mod foarte brutal.

Mai exact, in timp ce era live pe Facebook, barbatul a decis sa isi dea foc exact in mijlocul barului in care se aflau cateva persoane in momentul tragediei. Martorii au descris scena ca fiind una terifianta, iar cei care urmareau totul pe Facebook au fost cel mai probabil de aceeasi parere, arsurile suferite de catre barbat fiind atat de grave incat el a decedat ulterior transportarii la spital.

Politia din Memphis a hotarat sa catalogheze totul drept o sinucidere, decizie care nu poate fi contestata avand in vedere ca totul a fost transmis si pe Facebook. Clipul video in care barbatul a turnat kerosen pe el si apoi l-a aprins a fost disponibil timp de cateva ore bune in cadrul retelei de socializare Facebook inainte de a fi sters de catre companie.

Facebook este scena unei noi sinucideri brutale

Sinuciderea barbatului a avut cel mai probabil la baza o deceptie in dragoste, deoarece barul in care el a alergat dupa ce a disparut din cadrul transmisiunii Facebook era cel in care lucra iubita sa. Una dintre persoanele din bar a suferit deasemenea arsuri in timp ce a incercat sa stinga focul care cuprinsese barbatul, dar aceste imagini n-au fost surprinse si in transmisiunea live de pe Facebook.

Barbatul si-a amenintat iubita ca o va ucide si a fost condamnat la o pedeapsa de inchisoare cu suspendare pentru violenta domestica, iar Facebook a fost platforma perfecta pentru a face totul public. Din pacate Facebook devine unealta la care tot mai multi oameni aleg sa apeleze fie pentru a se sinucide, fie pentru a comite diverse infractiuni, sau chiar crime.

“It was the most horrific thing I’ve seen. Jared was our child, brother, nephew, cousin and friend and we loved him immensely. He has been struggling with bipolar disorder for 19 years and was in active treatment. Please let him rest in peace.”

Intr-un efort de a tine acest tip de continut departe de Facebook, compania are peste 5000 de moderatori, care totusi nu reusesc sa opreasca publicarea acestor scene dramatice. Facebook intrece televiziunea cand vine vorba despre exprimarea disperarii umane si nimeni nu va putea opri acest fenomen prea curand.

Facebook sinucidere dat foc