iPhone 6S – NFC spart pentru comunicare cu alte dispozitive

iPhone 6S a fost lansat de catre compania Apple cu mai bine de un an de zile in urma si are integrat un chip NFC care faciliteaza efectuarea de plati prin intermediul Apple Pay. Apple a integrat aceasta tehnologie in iPhone 6 in ideea de a permite plati mobile in siguranta de pe terminalele iPhone, accesul la chip-ul NFC fiind blocat pentru oricine altcineva in afara de Apple.

Cei de la Apple prezinta versiunea lor a tehnologiei NFC drept cea mai sigura pentru platile mobile, insa un dezvoltator de tweak-uri pentru jailbreak a demonstrat ca realitatea este cu mult diferita. In clipul video de mai jos aveti demonstratia faptului ca iPhone 6S are un chip NFC care poate fi spart pentru a se interconecta si cu alte tipuri de dispozitive NFC, la care Apple nu ofera in mod normal acces.

Vorbim despre un terminale iPhone 6S care are jailbreak facut de catre dezvoltator, el afirmand ca a facut un mic hack pentru a putea citi date de la diverse gadget-uri NFC. Deocamdata el nu a deslusit integral modul in care functioneaza tehnologia NFC in iPhone si continua sa o investigheze, insa sustine ca acest hack ar trebui sa poata functiona cu orice iPhone cu NFC si jailbreak.

iPhone 6S – NFC spart pentru comunicare cu alte dispozitive

In momentul de fata acest hack permite doar citirea de date din alte dispozitive NFC, insa in curand el ar putea fi utilizat chiar si pentru a scrie date, sau chiar pentru a face autentificare la sisteme de securitate fizice. Daca acest hack ar fi lansat in Cydia, el ar putea permite terminalelor iPhone sa se interconecteze prin NFC cu foarte multe alte dispozitive ce au tehnologia.

Avand in vedere ca exista sanse mici ca Apple sa permita accesarea NFC-ului din iPhone pentru a oferi functii precum cele din clipul de mai jos, alta solutie decat jailbreak-ul nu exista. Dupa ce un tweak pentru controlarea NFC va fi lansat, atunci foarte multi utilizatori ai iPhone s-ar putea gandi serios sa faca jailbreak pentru a se bucura de un NFC mai bun.

Aceasta este prima oara in istoria existentei NFC in iPhone cand cineva reuseste sa-l sparga pentru a face tot ceea ce vedeti in clipul video de mai jos. Sa speram ca si tweak-ul pe care dezvoltatorul l-ar putea lansa in Cydia va oferi o functionalitate satisfacatoare.

 

5 COMENTARII

  1. Corect asta e o vagă impresie care o lasă Apple erau sigure pe timpuri ca hackeri nu își băteau capul cu iOS și mac os ca era ceva nou și piața nu cumpara dar cum totul a luat amploare așa zisul ecosistem sigur nu o sa mai fie cum cred ei

  2. Zaone, ma asteptam ca macar tu sa faci articole cum trebuie, nu mai scrie ca NFC-ul nu este securizat, scrie ca datorita jailbreak-ului a fost posibila asta, e cu totul altceva.