Prima Pagina iOS 11 iOS 11 va aduce modificari pentru navigarea pe internet

iOS 11 va aduce modificari pentru navigarea pe internet

iOS 11 urmeaza sa aduca o schimbare substantiala pentru modul in care navigam pe internet folosind browserul Safari din terminalele iPhone si iPad. Informatia este disponibila multumita unor schimbari publice anuntate de catre cei de la Apple pentru WebKIT, platforma care sta la baza browserului Safari utilizat in iDevice-uri, implicit si in iOS 11.

Mai exact, schimbarile vor veni pentru modul in care facem scroll prin paginile pe care browserul Safari le va deschide in iOS 11, acesta urmand a fi mult mai rapid decat acum. Din 2007 si pana in prezent, Safari a avut cam aceeasi viteza de scroll prin pagini, insa iOS 11 urmeaza sa schimbe asta si sa faca scroll-ul mult mai rapid decat pana in prezent.

Practic, in iOS 11 vom facem mult mai putine scroll-uri pentru a ajunge din partea superioara in partea inferioara a unei pagini, lucru care este extrem de benefic pentru noi. Implementand aceasta schimbare pentru iOS 11, cei de la Apple se asigura de faptul ca utilizatorii vor petrece mai putin timp cautand continut prin pagini pentru ca vor face scroll mai rar.

Schimbarea are la baza lansarea paginilor AMP ale celor de la Google, ele modificand experienta de scroll in Safari, insa cu iOS 11 compania Apple intentioneaza sa rezolve problema. Avand in vedere ca iOS 11 va fi lansat in vara acestui an in versiune beta, majoritatea utilizatorilor vor avea de asteptat pana in toamna pentru a se bucura de modificare.

“In current iOS Safari, webpage scrolling is inconsistent from all other scrolling on the system. This was an intentional decision made long ago. In addition, overflow areas are consistent with the rest of the system, and thus inconsistent with top-level webpage scrolling. This is semi-accidental. In reviewing scroll rates, we concluded that the original reason was no longer a good tradeoff. Thus this change, which removed all the inconsistencies”

iOS 11 scroll Safari iPhone iPad

 • andrew

  WOW ! Ce funcție fantastică ! Fără ea nu știu ce mă făceam…

 • Filip

  Nu pot sa zic decat ..Doamne fereste

 • Srb Srb

  Superb

 • Filip

  Doamne fereste

 • rbt88

  Oare ce e superb atâta nu știu !
  zici ca a adus nu știu ce Inovație la safari

 • claudiu

  Lasă-l ca e obosit, a fost live!

 • Filip

  La el totul e superb incluziv o m..e de de la Cook

 • Dada

  Asta da inovatie !
  Alte stiri penibile mai ai? Mai am chef sa ma amuz..

 • Leo MC

  Este bine? Da.
  Atunci s-o facă (și când un posesor de android va spune că el avea funcția de acu’ mult timp, îl voi felicita și mă voi bucura că o am și eu).