iOS 11 va aduce modificari pentru navigarea pe internet

iOS 11 urmeaza sa aduca o schimbare substantiala pentru modul in care navigam pe internet folosind browserul Safari din terminalele iPhone si iPad. Informatia este disponibila multumita unor schimbari publice anuntate de catre cei de la Apple pentru WebKIT, platforma care sta la baza browserului Safari utilizat in iDevice-uri, implicit si in iOS 11.

Mai exact, schimbarile vor veni pentru modul in care facem scroll prin paginile pe care browserul Safari le va deschide in iOS 11, acesta urmand a fi mult mai rapid decat acum. Din 2007 si pana in prezent, Safari a avut cam aceeasi viteza de scroll prin pagini, insa iOS 11 urmeaza sa schimbe asta si sa faca scroll-ul mult mai rapid decat pana in prezent.

Practic, in iOS 11 vom facem mult mai putine scroll-uri pentru a ajunge din partea superioara in partea inferioara a unei pagini, lucru care este extrem de benefic pentru noi. Implementand aceasta schimbare pentru iOS 11, cei de la Apple se asigura de faptul ca utilizatorii vor petrece mai putin timp cautand continut prin pagini pentru ca vor face scroll mai rar.

Schimbarea are la baza lansarea paginilor AMP ale celor de la Google, ele modificand experienta de scroll in Safari, insa cu iOS 11 compania Apple intentioneaza sa rezolve problema. Avand in vedere ca iOS 11 va fi lansat in vara acestui an in versiune beta, majoritatea utilizatorilor vor avea de asteptat pana in toamna pentru a se bucura de modificare.

„In current iOS Safari, webpage scrolling is inconsistent from all other scrolling on the system. This was an intentional decision made long ago. In addition, overflow areas are consistent with the rest of the system, and thus inconsistent with top-level webpage scrolling. This is semi-accidental. In reviewing scroll rates, we concluded that the original reason was no longer a good tradeoff. Thus this change, which removed all the inconsistencies”

iOS 11 scroll Safari iPhone iPad

Articolul precedentApple ironizeaza Android in noi reclame publicitare
Articolul următoreMAG: reduceri Stock Busters la iPhone si Samsung
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.