Samsung Galaxy S8 – iris scannerul poate fi pacalit usor

Samsung Galaxy S8 are un iris scanner care poate fi pacalit foarte usor de catre hackeri cu ajutorul unei simple poze si a unei lentile de contact.

Samsung Galaxy S8 are un iris scanner care poate fi pacalit la fel de usor precum sistemul pentru recunoastere faciala disponibil in noul smartphone al celor de la Samsung. Stiam deja ca sistemul de recunoastere faciala din Samsung Galaxy S8 poate fi pacalit cu o simpla poza, insa iata ca si iris scannerul este la fel de vulnerabil in fata celor aru intentionati.

Direct din Germania avem o dovada a inutilitatii iris scannerului din Samsung Galaxy S8 pentru protejarea datelor din terminale si securizarea platilor mobile. In clipul video de mai jos puteti vedea cat de usor poate fi pacalit iris scannerul din Samsung Galaxy S8 cu ajutorul unei simple poze si a unei lentile de contact plasate peste zona in care apare irisul in poza.

Poza in care sunt inregistrati ochii utilizatorului Samsung Galaxy S8 nu trebuie sa aiba rezolutie foarte buna, o camera compacta standad fiind folosita pentru acest test. Realizarea unei listari a irisului folosind o imprimanta obisnuita a permis pacalirea iris scannerului din Samsung Galaxy S8, iar aici cei de la Samsung au fost facuti de rusine de catre germani.

Samsung Galaxy S8 – iris scannerul poate fi pacalit usor

Cei de la Samsung au afirmat ca desi sistemul de recunoastere faciala poate fi pacalit usor, iris scannerul din Samsung Galaxy S8 permite securizarea fara probleme a datelor. Ei bine, iata ca nici macar Samsung Galaxy S8 nu se descurca prea bine cand vine vorba de protejarea utilizatorilor, sau a platilor mobile, asa ca Samsung are o noua mare problema.

Desi acest lucru nu a fost testat, exista sansa ca si o simpla poza de pe o retea de socializare sa fie suficienta pentru a paca iris scannerul din Samsung Galaxy S8. Probabil vom vedea si un test de acest gen facut pentru a ne arata cat de vulnerabil este Samsung Galaxy S8 in fata hackerilor si cat de usor pot fi furate date, sau facute plati mobile.

“If you value the data on your phone, and possibly want to even use it for payment, using the traditional PIN-protection is a safer approach than using body features for authentication. The security risk to the user from iris recognition is even bigger than with fingerprints as we expose our irises a lot. Under some circumstances, a high-resolution picture from the internet is sufficient to capture an iris.”

Germanii care au descoperit aceasta vulnerabilitate recomanda folosirea unui PIN clasic pentru a securiza Samsung Galaxy S8 in fata persoanelor rau intentionate. Va fi extrem de interesant de vazut cum va raspunde Samsung in fata acestei vulnerabilitati a Samsung Galaxy S8, mai ales ca multa lume a laudat iris scannerul.