Samsung Galaxy S8 este umilit de iPhone 6S in performante

Samsung Galaxy S8 este umilit in performante de iPhone 6S, un smartphone lansat in toamna anului 2015 de catre compania Apple.

Samsung Galaxy S8 si iPhone 6S apar astazi intr-un test extrem de interesant care incearca sa ne arate care dintre cele doua smartphone-uri este mai performant. Vorbim despre un Samsung Galaxy S8 lansat in cursul anului 2017 de catre compania Samsung si despre iPhone 6S lansat cu un an si jumatate mai devreme, in toamna anului 2015.

Desigur ca Samsung Galaxy S8 ar trebui sa aiba, teoretic, componente mult mai performante decat iPhone 6S, iar in testele sintetice de performanta acest lucru a fost pe deplin confirmat. Din pacate, in acest test care ne arata performantele in utilizarea obisnuita, Samsung Galaxy S8 a fost intrecut de catre iPhone 6S in performante si da, aceleasi 2 probleme au reaparut.

Desi are de 2 ori mai multa memorie RAM decat iPhone 6S, Samsung Galaxy S8 nu a reusit sa tina deschise in memorie unele dintre aplicatiile folosite in test. Nici iPhone 6S nu s-a descurcat fara greseala, dar a reusit sa tina mai multe aplicatii deschise in background, iar asa a surclasat Samsung Galaxy S8 in acest test de performante.

Samsung Galaxy S8 este mai incet decat iPhone 6S

Cea de-a doua problema a Samsung Galaxy S8 este desigur legata de deschiderea jocurilor, iPhone 6S descurcandu-se mult mai bine decat produsul Samsung. Aici sistemul de operare iOS are un merit major, pentru ca permite crearea de jocuri optimizate pentru iDevice-uri, in cazul Samsung Galaxy S8 Android-ul tinandu-l din nou inapoi in teste.

Ca sa fiu complet sincer, nu ma asteptam ca Samsung Galaxy S8 sa umileasca iPhone 6S in performante, ci sa-l intreaca usor, dar iata ca in final a ajuns sa fie umilit. Daca un smartphone din anul 2015 are performante mai bune decat unul din 2017, atunci vorbim despre o umilinta, iar aici marea problema a Samsung Galaxy S8 ramane, desigur, tot sistemul de operare Android.

Daca Samsung Galaxy S8 ar fi avut iOS, cred ca performantele sale ar fi fost si mai bune decat cele ale iPhone 7, insa cum asta nu se intampla, Samsung se descurca cum poate. Ar fi interesant de vazut si un test intre Samsung Galaxy S8 si iPhone 6, pentru ca poate in aceasta situatie terminalul Samsung n-ar mai iesi invins.