Prima Pagina Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S8 este umilit de iPhone 6S in performante

Samsung Galaxy S8 este umilit de iPhone 6S in performante

Samsung Galaxy S8 este umilit in performante de iPhone 6S, un smartphone lansat in toamna anului 2015 de catre compania Apple.

Samsung Galaxy S8 si iPhone 6S apar astazi intr-un test extrem de interesant care incearca sa ne arate care dintre cele doua smartphone-uri este mai performant. Vorbim despre un Samsung Galaxy S8 lansat in cursul anului 2017 de catre compania Samsung si despre iPhone 6S lansat cu un an si jumatate mai devreme, in toamna anului 2015.

Desigur ca Samsung Galaxy S8 ar trebui sa aiba, teoretic, componente mult mai performante decat iPhone 6S, iar in testele sintetice de performanta acest lucru a fost pe deplin confirmat. Din pacate, in acest test care ne arata performantele in utilizarea obisnuita, Samsung Galaxy S8 a fost intrecut de catre iPhone 6S in performante si da, aceleasi 2 probleme au reaparut.

Desi are de 2 ori mai multa memorie RAM decat iPhone 6S, Samsung Galaxy S8 nu a reusit sa tina deschise in memorie unele dintre aplicatiile folosite in test. Nici iPhone 6S nu s-a descurcat fara greseala, dar a reusit sa tina mai multe aplicatii deschise in background, iar asa a surclasat Samsung Galaxy S8 in acest test de performante.

Samsung Galaxy S8 este mai incet decat iPhone 6S

Cea de-a doua problema a Samsung Galaxy S8 este desigur legata de deschiderea jocurilor, iPhone 6S descurcandu-se mult mai bine decat produsul Samsung. Aici sistemul de operare iOS are un merit major, pentru ca permite crearea de jocuri optimizate pentru iDevice-uri, in cazul Samsung Galaxy S8 Android-ul tinandu-l din nou inapoi in teste.

Ca sa fiu complet sincer, nu ma asteptam ca Samsung Galaxy S8 sa umileasca iPhone 6S in performante, ci sa-l intreaca usor, dar iata ca in final a ajuns sa fie umilit. Daca un smartphone din anul 2015 are performante mai bune decat unul din 2017, atunci vorbim despre o umilinta, iar aici marea problema a Samsung Galaxy S8 ramane, desigur, tot sistemul de operare Android.

Daca Samsung Galaxy S8 ar fi avut iOS, cred ca performantele sale ar fi fost si mai bune decat cele ale iPhone 7, insa cum asta nu se intampla, Samsung se descurca cum poate. Ar fi interesant de vazut si un test intre Samsung Galaxy S8 si iPhone 6, pentru ca poate in aceasta situatie terminalul Samsung n-ar mai iesi invins.

 • Razvan

  Diferenta de doua generatii si tot iPhone castiga.

 • V.P

  Cand vine vorba de aplicatii iPhone 6S e rupt in doua , la deschis jocuri e bun in rest o vechitura pe langa S8 https://youtu.be/Sgg0L730nf8

 • Exact aceleasi probleme pentru S8 si acolo.

 • V.P

  Asa este , iar in cazul in care iPhone 8 cu noul ecran Oled si bineinteles noua rezolutie superioara pastreaza acest avantaj in jocuri e clar ca cei de la Google sunt incapabili sa rezolve aceasta problema .

 • cuesnecenzurat

  Deci mai ieri S8 umilea i7 astăzi i6s umilește S8… Rezulta ca i7 e cel mai varză 😂😂😂

 • Heath

  Samsung mereu a avut cele mai lente telefoane in rangul sau de preț, fara excepție… S-uri, note-uri , J-uri, A-uri, Prime, Ace și tot ce au scos pe porțile fabricii a mâncat bătaie de la androizi mai ieftini și mai vechi, nici n-are rost sa mai menționez iphone-urile. Samsung are alte avantaje, nu viteza
  Și acum vad fanii Samsung dând vina pe google :))
  O avea android problemele sale, dar Samsung reușește să le agraveze

  Și android are dezavantaje prin naturalețea sa, așa funcționează mașinăria din Linux și codul gestionat în limbajul Java.
  Nu poți sa-i ceri unei mașini 4×4 sa fie cea mai buna la orice.
  Sa vedem ce vom avea cu viitorul Fuchsia.

 • style95

  Deci nu-mi vând 6s-ul 😂😂😂😂

 • Axe

  Nu prea are cum sa fie iPhone 7 mai slab decat iPhone 6S.
  E ca si cand Dacia 1310 e mai rapida ca Dacia Logan (niciodata nu se va intampla asta).

 • Viorel Predatorul

  Testul ar avea relevanță dacă diferența de viteză ar fi notabilă. În testele astea (stupide), există o diferență insesizabilă de viteză la deschiderea jocurilor. Chiar și așa, “așteptarea” cu 1-2 secunde în plus la deschiderea jocului este absolut neglijabilă.

  Prefer oricând un smartphone complex și complet ca S8, decât un smartphone ca iPhone 6S.
  Dacă sunteți sinceri, luați în calcul și rezoluția jenantă a 6S! Ce dimensiunilor au texturile jocurilor pentru S8, și ce dimensiuni au pentru 6S? Nu vi se pare că durează mai mult să cari o cantitate de 4 ori mai mare?

 • George 89

  I6 S umilește S8, S8 umilește i7 Plus…. Incurcate sunt căile domnului

 • andrew

  Serios ? Ăsta e test demn de a fi prezentat de un site care se respecta ? 😐 Eu, ca viitor cumpărător, nu voi lăsa 50 de aplicații deschise in fundal. De ce m-ar interesa un astfel de test ?…

 • George 89

  Deocamdată nu se ia în considerare înlocuirea android cu Fuchsia
  Ai dreptate când spui ca android are dezavantajele sale prin naturalețea sa, dar și ios de asemenea….. Android e mai lent în jocuri decat ios? Toată lumea știe
  De la Android 7 Samsung are terminale rapide și fără lag, și spun asta deoarece dețin un S7 Edge și termenul zbârnâie plus ca nu sa blocat niciodată și update urile de securitate lansate de Samsung îmbunătățesc viteza…. Interfața Samsung android 7 e Light
  Sincer ma așteptam să judeci la rece mai ales ca știi cum se mișcă un S7 cu android 7, iar testele sunt contradictorii… În urma cu ceva timp i7 a mâncat bătaie de la S8… Acolo ce a fost?

 • Mr. Tambourine Man

  Am zis asta demult. Trompetele se mișca in reluare

 • stefan

  Samsung S8 umilește 7plus însă e la rândul lui umilit de 6S.. adică iPhone 6S este mai rapid decât iPhone 7plus???
  Cancan..

 • George 89

  Aceste teste nu reflecta realitatea, android are o problema cu jocurile, pe care google nu poate (sau nu își da interesul) sa o rezolve
  Pe de o parte diferența este insesizabila, mai ales acum când Samsung a scăpat de mormanul ala de bloatware
  Se face atâta caz pentru nimic, în video ul cu i7 când era bătut de S8 nu sa făcut atât caz

 • George 89

  i6S umilește i7 Plus :)))))

 • George 89

  👍👍👍

 • Mr. Tambourine Man

  De ce nu se face un test unde sa se deschidă doar aplicații primitive ca Phone, Mesagges, Calendar, Camera, Reminder, etc. Pun pariu ca ar câștiga doar Samsung. Ca doar nu o sa câștige deschizând aplicații complexe care necesita putere de procesare si performanța video, nu? Nu pentru astea a fost făcut Esoptu asta drăguț de 900 de euro, da?

 • IsVel

  Este normal sa fie mai bun i6s ca s8
  S8 este la nivelul de performanța cu 5s
  Doar ca este ma scump s8

 • Mr. Tambourine Man

  Nimeni nu vrea sa vadă si un aspect pozitiv la Esopt: nu i se mai cojește butonul Home ca la S7!
  Bravo Samsung! Ai nimerit-o de data asta!

 • Mr. Tambourine Man

  “Schimb S8 cu iPhone 6s. Ofer diferența”

 • George 89

  Ce dracu sa i se cojeasca ca nu are buton home fizic și e și făcut fata verso de sticla…. Ce sa se cojeasca prin sticla? Sau la suprafața sticlei?
  Tu pe bune gândești?
  Poți sa vezi decojire la i7 Plus jet black

 • IsVel

  Eu cred ca aveți probleme grave ! Cât de bolovan sa fi ,ca sa compari tâmpenia de S8 cu splendoarea de i7!!!

 • Mr. Tambourine Man

  Nu pot sa cred ca ești atât de înghesuit….

 • Filip

  Eu am doua tel acu i7 + si S8 + vreti sa va zic parerea mea?Ma doare in cot de teste eu stiu atata S8 + e Superb (ca sa citez un clasic in viata)

 • George 89

  Sa nu vorbim despre tine, ca situația devine penibila în favoarea ta
  “Nimeni nu vrea sa vadă si un aspect pozitiv la Esopt: nu i se mai cojește butonul Home ca la S7” unde naiba are S8 buton home?

 • George 89

  Acest test este făcut sa avantajeze Apple după ce i7 și a luat bătaie cu ceva timp în urma (conform surselor și părerilor de aici când iphone își ia bataie)

 • S6isBoss #SamsungKnights

  credeam ca doar mie mi s-a intamplat :))

 • IsVel

  I7 nu poate fi depășit decât de i8 și i8 la rândul lui de i9 !
  Samsung este doar o căpușa care sa agățat de Apple pentru a supraviețui !
  Doar oameni inteligenți înțeleg asta !

 • Heath

  Un Samsung nu se mișcă pe măsură prețului sau , un iPhone da. Trebuie sa-i dam cezarului ce e al cezarului.
  În schimb la restul capitolelor Samsung incepe să-și merite banii iar iPhone nu.
  Și da, telefoanele android sunt in urma celor cu iOS atunci când jocul e pe ‘loading’ datorita diferenței de viteza ale memoriilor și a felului cum a fost programate aplicațiile.

 • Mr. Tambourine Man

  Hai ca ne-am distrat bine si de data asta! Fanii Samsung se consolează deschizând de 50 de ori la rând aplicația Calendar, minunandu-se ce rapid e Esoptu!

 • George 89

  Tu nu ești prea deștept
  “Samsung este doar o căpușa care sa agățat de Apple pentru a supraviețui” serios? E invers sa știi…. Apple sa agățat de ceilalți ca să supraviețuiască, copiind design ele altora, furând tehnologie și apeleand la altii pentru ca nu poate face absolut nimic singura
  Da a copiat Apple, dar și Apple a copiat masiv de la ceilalți… Samsung a făcut mai multe decât a făcut Apple și și a adus aportul la tehnologie, nu ai fa văzut nimic de acum, dacă nu era Samsung
  Samsung Group nu are nevoie de Apple, dar Apple da… În cazul în care Samsung și Apple ar dispărea de pe piața smartphone urilor, ghici cine ar fi în picioare?

 • amfetamin

  O tot da asta cu animațiile,dar nu știu câți ați observat ca iPhone-ul nu avea activat reduce motion. Dacă era activat,diferența ar fi fost și mai mare.

 • Robert RM

  Ba S8 trebuie sa incarce un ecran de 5.8 inchi de o rezolutie 2k , pe cand un i6 S trebe sa incarce un ecran HD (adica de 2 ori mai putin ca pe un s8 ) de 4.7 inchi

 • amfetamin

  O cantitate de 4 ori mai mare? Dar de ce nu zici nimic și de diferența de rami 2gb vs 4 gb sau de dual-core vs octacore? Dacă iPhone 8 cu rezoluția egala cu al lui S8 ii va da la funduleț,atunci cu ce argumente mai vi? Și pun pariu ca așa va fi.

 • Mr. Tambourine Man

  Nu a dezactivat de jenă

 • Vlad

  +100, in sfarsit un comentariu inteligent din partea unei persoane care are habar de ce se intampla in interiorul unui smartphone. Nu credeam ca o sa mai vad asa ceva pe acest forum, plin de comentarii fara rost de la fel de fel de trolli care nu au nici cea mai mica tangenta cu domeniul calculatoarelor, in speta al smartphone-urilor, dar se dau mari cunoscatori.

 • Srb Srb

  Adevarata valoare. Cand va zic ca agata dupa o utilizare indelungata

 • Srb Srb

  Ieri era in teste cu numere,aici este the shhit si confirm

 • V.P

  Stai linistit ca S8 deschide in mare parte aplicatiile mai repede , S7 si S8 in mare bate iPhone 6s/7 la deschis aplicatii de tot felul .

  Vorbesti de 900 € ????????
  Pai mai baiatule cand jocul ala “complex” e deschis de Galaxy S8 iti TAIE respiratia ,, calitate la cel mai inalt nivel , marimea ecranului , superamoled-ul ala genial si rezoluia uriasa fac ca EXPRIENTA in jocuri sa fie UNICA , asta in timp ce TU te vei bucura ca iPhone-ul tau deschide jocuri cu 2 secunde mai repede .
  Cum bine citesti dragule ,, cu bune si rele ,,

 • Srb Srb

  cand facei stratch ?? ca nu are format 16:9 stii da?? deci se trage catre margini, deci face zoom, si se observa asta in aplicatiile terte…

 • V.P

  La iPhone 7 nu se dezlipeste scrisul de pe spate ? Jetul nu trebuie tinut in batista ca vopseaua e varza ??
  Hai ca toate au problemele lor !!

 • V.P

  Si ce sa faci cu babaciunea aia ?? Nici macar bateria nu tecajuta iar anul asta cu iOS 11 se duce in jos
  Poftim sa-ti merga la suflet https://youtu.be/Sgg0L730nf8

 • Srb Srb

  da cu folie aplicata…si este vorba de jet black doar

 • V.P

  Pai ala e telefon de test , nu vezi ca e casapit , rupt in doua .

 • Viorel Predatorul

  Tu ai studiat matematică, fizică și chimie în liceu? Adică… ai studiat științe reale, sau din alea umane?
  Ce dacă are octa core?? 8-core nu este de 4 ori mai puternic decât 2-core. Un brad de Crăciun are 100 beculețe, dar nu înseamnă că lumina produsă de ele este de 100 ori mai mare decât becul din tavan.

  Multi-core înseamnă optimizarea consumului, a resurselor software din background, etc.
  Cât privește memoria RAM, managementul RAM este total diferit în ios vs Android.
  Nu e vorba de optimizare, ci de arhitectura software utilizată pentru dezvoltarea jocului.

 • Viorel Predatorul

  Nu văd o problema. Că nu le încarcă în câteva milionimi de secundă? Nu…
  Dacă încărcarea jocului ar fi durat câteva minute, da: ar fi fost o problemă.

 • Srb Srb

  MY GOD…multi core pe android e cum e dar pe desktop este cu totul altceva. Tu generalizezi cand nu trebuie

 • Srb Srb

  pai asa, tati, ramai la note 5 inca 10 ani…ca am vazut ca si s4 are delay in tot ce face cam cu 10 secunde…ce conteaza

 • Srb Srb

  DOMANE GEORGE 89 !!!! SERIOS incalta-te sau intra la dus ca iti miros urat picioarele !!

  Oh wait, de fapt e de la mine…sorry

  Apple rulz !!

 • roastedwookie

  S8 are probleme nasoale, mai ales in US. Se restarteaza singur.

 • IsVel

  Lăsate viorele de google ! Informațiile tale sunt fără susținere și Srb a cam observat asta.
  Tu presupui ca ești un profesionist ,dar culegi informați de pe google .
  Eu zic sa accepți înfrângerea ,ca așa ar fi mai onest!
  Te rog sa nu te superi și sa înțelegi ca eu și Srb vrem doar sa te luminam,sa te scoatem din ghiarele samsung și să-ți recomandam un produs cu adevărat calitativ

 • Srb Srb

  AMIN ! Din moment ce sta cu note 5…si calc de acum 4 ani de zile, este clar ca nu isi permite

 • Andreea

  Pai 6s cu iOS 9 face și iPhone 7

 • tralala

  Nu te-ai gandit ca pote fi si diferenta ecranelor unde Apple foloseste LCD iar Samsung SUPERAMOLED, unde placa video are mult mai mult de muncit? te incanta mai mult sa porneasca mai rapid un joc decat sa se vada bine ?. Si nu telefoanele cu android sunt in urma celor cu IOS, Androidul este in urma cu optimizarea pentru ca ruleaza pe x modele de telefoane atacand toate pietele la buget.

 • Heath

  Placa video muncește când jocul e pornit, când e pe ‘loading’ cea mai importanta e memoria de stocare.
  Și rezoluția nu are chiar așa mare relevanta cum zice lumea pe aici, drept dovada i7 plus și i7 mic se misca la fel chiar daca au rezoluții diferite

 • Srb Srb

  tu, la logica ta pe care o ai, crezi ca iphone 8 va fi mai lent ca iphone 7? pt ca iphone 8 va avea rezolutie mai mare,asta este clar

 • tralala

  “Un brad de Crăciun are 100 beculețe, dar nu înseamnă că lumina produsă de ele este de 100 ori mai mare decât becul din tavan.”

  In tavan ai un bec care consuma si este trecut printr-un circuit liber 1w, in brad ai 500 de becuri care consuma 1w care lafel sunt trecute becurile printrun circuit direct (fara muzicuta, senzori si alte tampenii), lumina produsa dece cele 500 de becuri din brad este de 500 de ori mai mare decat lumina produsa de becul tau din tavan de 1w. Poate ai sa zici ca becul tau din tavan are 100w, poate si becurile din brad au 100w per buc, ai inclus fizica si chimia degeaba in problema asta de matematica 🙂

 • Srb Srb

  el mi-a zis 1data ca 1kg de fier este mai greu fata de 1kg de puf de cocos

 • tralala

  Frumos explicat, asta nu vor sa inteleaga multi ca Samsung pune la munca procesoru/video sa ofere calitate la rezolutie

 • Heath

  Deja vad cel puțin patru persoane care vorbesc despre rezoluție , treziti-va

 • Viorel Predatorul

  Mersi de comentariu. Am inclus matematica, fizica și chimia pentru că sunteți științe fixe, care se studiază aprofundat la profilul real.
  Cele 100 beculețe din brad consumă fiecare câte 1 watt (100 x 1Watt = 100 Watts), iar becul din tavan tot 100 watts.

  Exemplul meu nu a fost cel mai concludent, într-adevăr.
  Mai bine te gândești la un aragaz cu 4 arzătoare vs un aragaz cu 1 arzător. Indiferent că pui la fiert un ibric pentru o ceașcă de cafea sau că fierbi ditamai oala cu apă, aragazul Apple cu 1 arzător va consuma aceeașin(multă) energie.
  În schimb, aragazul cu 4 arzătoare Samsung consumă eficient: fierbi un ibric la arzătorul mic, sau oala la arzătorul mare. Poate durează cu 1-2% mai mult timp să fierbi apa din oală, dar who cares? Consumul de energie este mai bun la aragazul Samsung.

  Sper că înțelegi și tu exemplul asta 🙂

 • BURN

  Testele astea pot fi la infinit, atâta timp cât se rulează acel shit, bullshit de Android pe un hdw puternic degeaba, se duce tot pe “apa” si poți sa ai componente de desktop ca tot ca un shit va fi!

 • IsVel

  Sunt uimit cât va tociți degetele argumentând în favoarea Samsung!
  Nici echipa Samsung nu sa strofocat atât !
  Viorel angajeazate la o emisiune de documentare ! La cum explici tu “aragaz cu patru arzătoare ” ba dama dracu!

 • icetkk

  Nici exemplul ăsta nu e prea bun. Ai nevoie de aceeași energie calorică pentru a fierbe 1L de apă, indiferent ce ochi al aragazului folosești. Dacă e focul mai mic, fierbe mai greu, dacă e focul mai mare, fierbe mai repede, dar tot gazul ăla trebuie ars.

  Vorbesc aici de mediul ideal, unde nu se transferă căldura din apă în mediu, dar în tealitate se transferă, deci se consumă mai mult gaz pe focul mic, căci are mai mult timp apa să piardă din energie în timp ce o înmagazinează.

  Să nu mă înțelegi greșit, sunt de acord cu tine, doar că nu găsești exemplul potrivit. 🙂

 • Viorel Predatorul

  Ca să fiu sincer, nici nu am dispoziția să caut exemplul perfect pentru niște necunoscuți care oricum nu înțeleg ideea.
  În exemplul cu aragazul, ideea este că pentru sarcini mai ușoare, se folosește o resursă măi puțin consumatoare de energie iar pentru sarcini grele, o resursă mai puternic consumatoare, și tot așa.

 • Andrei

  Am ambele telefoane. s8 rupe i6s . Calitatea ecranului ,a pozelor , timpul de încărcare ,procesorul toate acestea sunt câștigătoare la s8. Singurul lucru ce-mi place la i6s este ecranul 3d.

 • Andrei

  S8 câștigă în fața i6s

 • Jayson Cirin

  Exact la același lucru ma gândeam și eu când am citit titlul articolului 😂

 • Leo MC

  Eu nu închid niciodată aplicațiile din fundal (de fapt le închid doar când generează erori), adică rulez tot timpul maximul de aplicații pe care îl poate gestiona iOS.

 • Leo MC

  Încă nu a fost făcut telefonul care să aibă pretenția de a clinti poziția lui iPhone 7 (pentru că, după cum vedem, înainte de toate are de trecut peste iPhone 6s).

 • Titel

  Pana la urma nu conteaza neaparat teste si cifrele….atat Samsung cat ai Iphone sunt telefoane bune. Pana la urma in utilizarea de zi cu zi nu stai sa te mai gandesti la cifre sau la teste de speed…..te bucuri de telefon si de ceea ce iti ofera. Am un Note 4 si inca se misca bine asa ca nu ma grabesc sa-mi achizitionez un model nou ca inva isi face treaba bine al meu.