Co-fondatorul Apple nu mai crede in capacitatea companiei de a inova

Steve Wozniak, unul dintre cei doi co-fondatori ai companiei Apple, a vorbit recent despre viziunea sa cu privire la companiile care au capacitatea de a inova in viitor. Steve Wozniak este cunoscut pentru opiniile libere pe care le are, iar asta a adus foarte multe critici companiei Apple in trecut, situatia de acum nefiind diferita in vreun fel, sau altul.

In locul celor de la Apple, Steve Wozniak considera ca Tesla are sanse mai mari de a lansa produse inovatoare anul acesta, lucru usor de inteles in momentul de fata. Wozniak este de parere ca Elon Musk, presedintele Tesla, va investi in inovatii la care nimeni nu s-a gandit, cam acelasi lucru fiind facut si de catre Steve Jobs in perioada in care traia.

Increderea sa in presedintele Tesla are la baza faptul ca acesta a prevazut faptul ca masinile electrice vor fi extrem de populare, dar si ca sistemele de ghidare autonoma vor avea aceeasi popularitate. In momentul de fata Tesla vinde cele mai multe masini electrice dintre toti producatorii, produsele sale fiind si cele mai populare in acest segment de piata.

Wozniak este de parere ca Tesla a avut atat de mult succes deoarece masinile au fost create in baza a ceea ce Elon Musk si-ar fi dorit sa conduca in viata de zi cu zi. Avand incredere ca Tesla va merge pe aceeasi direct in viitor, Elon Musk spune ca Apple mai are foarte multe de recuperat pana sa poata oferi inovatii cel putin la fel de bune pentru lumea intreaga.

“I think Tesla is on the best direction right now. They’ve put an awful lot of effort into very risky things. I’m going to bet on Tesla. They started with a car — the Tesla Model S — that made little sense in engineering terms in how much you have to build for what price and what the market will be. It was really built for Elon’s own life. What car would he like? And when things come from yourself, knowing what you’d like very much and being in control of it […] that’s when you get the best products.”

Tesla inovatii Apple