Iata cine va lansa primele calculatoare cu procesoare ARM

Primele calculatoare cu chip-uri Qualcomm Snapdragon 835 bazate pe procesoare ARM vor fi lansate anul acesta si vor rula Windows 10 S, conform unui anunt facut astazi. Cei de la Qualcomm au anuntat in cadrul Computex ca ASUS, Lenovo si HP vir fi companiile care vor lansa primele laptop-ur 2 in 1 care vor functiona in baza acestor procesoare pentru smartphone-uri si tablete.

Noile laptop-uri fabricate de catre ASUS, Lenovo si HP vor fi foarte subtiri, nu vor avea ventilatoare, insa vor oferi experienta Windows 10 pe procesoare pentru smartphone. Desigur ca ele vor avea si conectivitate 4G LTE pentru navigare pe internet, separat de Wi-Fi, insa vor oferi o experienta complet noua pentru clienti, cu o autonomie mult mai buna.

In ceea ce priveste aplicatiile pentru Windows 10, acestea ar trebui sa functioneze fara probleme pe procesoarele ARM multumita unui sistem de emulare integrat in Windows 10S. Microsoft a demonstrat deja ca Snapdragon 835 poate rula Photoshop, iar alte aplicatii complexe similare ar trebui sa functioneze cel putin la fel de bine pe aceste noi laptop-uri.

Partea interesanta, este ca aceste laptop-uri vor avea conectivitate constanta la internet prin cartele SIM multumita modemului Qualcomm X16 si a Snapdragon 835. Practic, aceste laptop-uri vor combina experienta de a fi mereu conectati la internet, de pe un smartphone, cu cea a folosirii unui calculator in adevaratul sens al cuvantului.

In clipul video de mai jos aveti o demonstratie a modului in care vor functiona calculatoarele cu Windows 10 S si procesoare ARM, viitorul parand a fi extrem de interesant.

1 COMENTARIU

  1. Este si normal pt windows sa ai laptop care sa aiba LTE. In rest ce sa zic, alternativele la chromebooks sunt pe drum. Windows 10S probabil va deveni mai mare precum chromeOS si mai raspandit