iOS 11 blocheaza in mod oficial unele aplicatii

iOS 11 a pus in aplicare modificarea pe care am aflat-o inca de acum cateva luni, aplicatiile care nu sunt compatibile cu procesoarele de 64 biti fiind blocate pe iPhone si iPad. In imaginea de mai jos puteti vedea mesajul de alerta pe care iOS 11 il afiseaza cand incercam sa accesam o aplicatie care nu are suport pentru procesoarele de 64 biti, optiunea de a le rula oricum nefiind posibila.

Daca pana acum Apple afisea un mesaj de alerta similar in iOS 10, dar permitea oricum rularea aplicatiilor, in iOS 11 ele sunt complet blocate. Apasarea butonului OK dupa afisarea acestei alerte o va inchide si nimic mai mult, iOS 11 refuzand sa faca altceva decat sa ne spuna ca dezvoltatorul va trebui sa isi actualizeze aplicatia pentru procesoarele de 64 biti.

Apple probabil a inceput sa notifice dezvoltatorii cu privire la aceasta schimbare pentru iOS 11, insa utilizatorii n-au altceva de facut decat sa astepte actualizarile. Pana in toamna ar trebui sa fie actualizate multe aplicatii pentru iOS 11 astfel incat ele sa fie compatibile cu procesoarele de 64 biti, dar intre timp ar fi bine sa evitati iOS 11 daca aveti nevoie de aplicatiile respective.

ios 11 aplicatii blocate