iOS 11 are Dark Mode pentru iPhone si iPad

iOS 11 vine cu un pseudo dark mode pentru iPhone si iPad, compania Apple oferindu-ne o schimbare interesanta de interfata, dar nu 100% utila.

iOS 11 vine cu un asa-zis Dark Mode pentru iPhone si iPad, adica posibilitatea de a activa o interfata intunecata pentru sistemul de operare al celor de la Apple. Foarte multa lume a cerut in ultimii 2 ani implementarea unui Dark Mode pentru iPhone si iPad, iar in iOS 11 compania Apple incearca sa ne arate ca ne-ar putea oferi asa ceva.

In clipul video de mai jos puteti vedea cum este oferit acest pseudo Dark Mode pentru iOS 11, el avand la baza o functie inteligenta de inversare a culorilor din interfata de utilizator. Practic in iOS 11 compania Apple a modificat modul in care isi implementeaza setarile functia pentru inversarea culorilor, astfel incat ele sa fie ceva mai placute pentru ochi.

Dupa cum veti vedea in clipul video de mai jos acest psuedo Dark Mode din iOS 11 isi face treaba destul de bine in interfetele aplicatiilor native ale sistemului de operare. Problemele apar in momentul in care accesam aplicatii terte instalate in iOS 11, sau cand navigam folosind Safari, deoarece elementele afisate nu mai arata atat de bine.

iOS 11 are Dark Mode pentru iPhone si iPad

Inversarea inteliganta a culorilor care activeaza acest Dark Mode in iOS 11 nu efectueaza modificarile corecte pentru imagini si alte tipuri de elemente incarcate in aplicatii. Functia este utila pentru meniurile simple din iOS 11 care sunt bazate doar pe texte, insa cand apar clipuri video sau poze, lucrurile schimba si Dark Mode-ul face mai mult rau decat bine.

In esenta vorbim despre un dark mode disponibil in iOS 11 pentru iPhone si iPad, dar el nu isi produce efectele pentru orice altceva ce nu este facut de Apple nativ pentru iPhone si iPad. Am vazut multe teme in Cydia care implementeaza dark mode in mod corect, iar in iOS 11 Apple ar fi putut sa faca ceva similar, daca dorea intr-adevar asta.

Totusi, tentativa aceasta de dark mode pentru iOS 11 ne arata ca Apple are unele planuri interesante cu privire la interfata iPhone si iPad in viitor. Avand in vedere modul in care arata totul acum in iOS 11, e putin probabil ca un dark mode real sa fie implementat de catre Apple pana la aparitia iOS 12.