Apple Watch cu ecran micro-LED va fi lansat de Apple

Apple foloseste in momentul de fata ecrane micro-LED pentru Apple Watch, dar “visul” sau este sa faca trecerea la ecranele micro-LED pe care le dezvolta de cativa ani. Pentru a-si indeplini acest obiectiv, compania Apple a pus in miscare un plan care ar trebui sa aduca acest tip de ecrane in Apple Watch in cursul anului 2018, productia de test incepand in 2017.

Apple a cumparat in 2014 o companie specializata pe dezvoltarea de ecrane micro-LED si are cateva echipe care imbunatatesc tehnologia pentru utilizare in produse finale. Daca Apple va reusi sa implementeze ecrane micro-LED in Apple Watch in 2018, atunci va reduce substantial dependenta pe care o are acum fata de companiile Samsung sau LG.

Ecranele micro-LED sunt mai subtiri si mai usoare in comparatie cu cele OLED, insa consuma in acelasi timp si mai putina energie, avand o gama de culori mai mari. Practic, Apple ar avea doar beneficii de pe urma implementarii tehnologiei micro-LED in Apple Watch si incearca din rasputeri sa pregateasca tot ceea ce are nevoie pentru a face asta.

Planul final al companiei Apple este de a oferi tehnologia micro-LED in iPhone, iar daca Apple Watch va avea succes, atunci poate ca in 2019 ea va ajunge in iPhone. Pana atunci, Apple ramane cu ecranele OLED si le va folosi nu doar in Apple Watch, ci si in iPhone incepand cu anul 2017, dar aceasta alegere ar putea fi una de scurta durata pentru americani.

“Apple is working very hard to foster the micro-LED technology … the company could push the use of new display tech as early as next year. At this point, Apple is the only company who is able to roll out micro-LED, a technology that is still at an early stage of development, and cover the high costs incurred by the low yield rate,”

Apple Watch micro-LED 2018