Facebook – barbat condamnat la moarte dupa o postare

Facebook i-ar putea aduce moartea unui barbat care a publicat o postare defaimatoare la adresa profetului Mohamed, o hotarare judecatoareasca fiind dejad ata.

Facebook i-ar putea aduce moartea unui barbat care a fost condamnat dupa ce a facut o postare nepotrivita in cadrul celei mai mari retele de socializare de pe planeta. Vorbim despre un caz care a avut loc in Pakistan, acolo un barbat fiind condamnat, in prima instanta, la moarte dupa ce a publicat pe reteaua de socializare Facebook o postare care avea legatura cu profetul Mahomed.

Postarea facuta pe Facebook de catre barbatul din Pakistan ar fi fost una care ar fi adus insulte profetului Mohamed, iar legea tarii prevede pedepse dure pentru cei care fac asta. Totusi, infractiunea nu ar fi fost descoperita daca insulta barbatului n-ar fi fost facuta in cadrul unei dispute aprinse pe Facebook cu o persoana care lucreaza intr-o agentie guvernamentala care lupta impotriva terorismului.

Aceasta persoana a preluat ceea ce a publicat barbatul pe Facebook si a depus o plangere penala impotriva sa, iar de aici lucrurile au mers din rau in mai rau. Avocatul barbatului a afirmat ca barbatul este nevinovat si ca intentioneaza sa faca apel impotriva hotararii judecatoresti, aceasta nefiind prima oara cand insulte de acest gen ii sunt aduse profetului Mohamed pe Facebook.

Saptamana trecuta un baiat de 10 ani a fost ucis dupa ce un grup de oameni a atacat o sectie de politie unde era arestat un barbat care era acuzat de o infractiune similara facuta pe Facebook. Guvernul din Pakistan ii incurajeaza pe cetateni sa nu faca postari de acest gen pe Facebook, sau alte retele de socializare, dar desigur ca acest lucru nu se intampla, asa ca se ajunge la condamnari absurde.

“A court in Pakistan has sentenced a man to death for comments he made about the prophet Mohammed on Facebook. The verdict is believed to be first the instance of a death sentence being handed out for blasphemy on social media. Defence lawyer Rana Fida Hussain said the problems started during a Facebook argument between Raza and someone who turned out to be a counter-terrorism department official.”

Facebook condamnare moarte

 

2 COMENTARII

  1. Fa-mi rost de nume cu de agenti guvernamentali din Pakistan si le dau eu zi de zi la Mohamedu lor de mancare
    Ratatii naibii …