Apple confirma dezvoltarea unui sistem de ghidaj autonom pentru masini

Apple dezvolta un sistem de ghidaj autonom pentru masini, stim asta inca de acum cativa ani multumita tuturor indiciilor pe care compania Apple ni le-a dat. Ei bine dupa ani si ani de speculatii, iata ca astazi presedintele Apple, Tim Cook, a confirmat faptul ca a sa companie dezvolta intr-adevar un sistem de ghidaj autonom pentru masini, bazat pe inteligenta artificiala.

Tim Cook a declarat ca aceasta tehnologie este incredibil de captivanta/emotionanta, spunand totusi ca Apple nu exclude posibilitatea de a dezvolta o masina autonoma proprie. Aceasta este prima oara cand un membru din conducerea Apple confirma faptul ca exista un proiect pentru dezvoltarea de masini cu ghidaj autonom, desi le-am si vazut deja in imagini.

Presedintele Apple a confirmat si ca acest sistem de ghidaja utonom este bazat pe inteligenta artificiala, el fiind si cel mai complex dezvoltat de catre Apple. Realitatea este ca e foarte greu sa dezvolti o masina care sa se conduca singura, insa cei de la Apple au resurse mai vaste decat Tesla, iar daca Tesla a putut, atunci cu siguranta va putea si Apple.

Tim Cook nu a dorit sa confirme sau sa infirme informatiile conform carora Apple dezvolta masini electrice, sau orice altfel de masina, dar asta auzim de cativa ani. Cele mai recente zvonuri sugerau faptul ca Apple se limiteaza doar la sistemul de ghidaj autonom pentru masini si nimic mai mult, deci se pare ca va trebui sa ne multumim cu atat.

“There is a major disruption looming there […] We’re focusing on autonomous systems, and clearly one purpose of autonomous systems is self-driving cars. There are others, and we sort of see it as the mother of all AI projects. It’s probably one of the most difficult AI projects actually to work on. And so autonomy is something that’s incredibly exciting for us.”

Apple ghidaj autonom masini