OnePlus 5 evita o greseala mare a Huawei

OnePlus 5 va fi lansat fara o greseala de proiectare facuta de catre compania Huawei in ceea ce priveste memoriile UFS integrate in terminale.

OnePlus 5 va fi prezentat de catre compania OnePlus peste doar 9 zile si foarte multe asteptari exista de la noul smartphone al chienzilor. Pentru a asigura fanii ca OnePlus 5 nu va perpetua o greseala stupida a Huawei si partial a Samsung, presedintele companiei OnePlus a anuntat ca noul smartphone va spatiu de stocare UFS pentru terminale.

Vorbim despre medii de stocare de mare viteza pe care OnePlus 5 le va include, cei de la Huawei folosind o combinatie intre acestea si cele incete numite EMMC. Huawei a incercat sa minta intreaga lume spunand ca toate au performante identice, dar desigur ca doar cei obisnuiti sa inghita galustele Huawei au crezut, insa in cazul OnePlus 5 problema nu va fi repetata.

OnePlus 5 va include doar medii de stocare UFS anul acesta, insa nu se stie daca toate vor avea UFS 2.1, 2.0, sau o combinatie intre cele doua tipuri de componente. Chiar daca vom vorbi despre o combinatie de medii de stocare UFS 2.0 si 2.1 in OnePlus 5, alegerea celor de la OnePlus este cu mult mai buna decat cea facuta de catre compania Huawei.

OnePlus 5 evita o greseala mare a Huawei

Samsung a facut aceasta greseala, iar terminalele Samsung Galaxy S8 au performante diferite pentru mediile de stocare, iar in cazul OnePlus 5 ar putea exista aceeasi problema. In ciuda acestui lucru, diferentele in performante dintre mediile de stocare UFS si EMMC sunt mult mai mari decat cele intre mediile de stocare UFS de generatie diferita, deci OnePlus 5 ar trebui sa fie mai rapide cat Huawei P10.

Daca OnePlus 5 va intrece Huawei P10 in performante, atunci chinezii vor avea o foarte mare problema, mai ales ca performante pentru mediile de stocare conteaza foarte mult. OnePlus 5 ar putea avea un imens avantaj in fata celor de la Huawei, desi e probabil sa nu aiba in fata Galaxy S8 deoarece e putin probabil ca memoriile UFS 2.1 sa fie utilizate in acest terminal ieftin.

OnePlus 5 urmeaza sa aiba deasemenea si procesorul regasit in Samsung Galaxy S8, dar de 2 ori mai multa memorie, 8 GB RAM fiind integrati de catre producator. OnePlus 5 va avea un ecran cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, dar pretul este cel care conteaza la terminalele OnePlus, acesta urmand a fi de aproximativ 550 de euro.

oneplus 5 ufs huawei greseala