Prima Pagina roaming Roaming – Digi Mobil si minute, SMS si internet

Roaming – Digi Mobil si minute, SMS si internet

Roaming la Digi Mobil va exista cu respectarea noilor prevederi din 15 iunie pentru minute, SMS si internet mobil, iata toate detaliile beneficiilor.

Roaming cu beneficii bune va exista si la Digi Mobil, operatorul de telefonie mobila respectand intr-o anumita masura prevederile planului Roam like at Home. Intr-un document intern al celor de la Digi Mobil, oferit de catre un cititor, vedem ce fel de beneficii vor avea clientii in roaming incepand cu data de 15 iunie in functie de abonamentul pe care il au.

Cei de la Digi Mobil au cerut de la ANCOM permisiunea de a aplica o suprataxa pentru clientii care folosesc abonamentele si cartelele preplatite in roaming, dar vor respecta prevederile UE. Aceasta respectare a prevederilor este temporara, conform celor de la Digi Mobil, pana in momentul in care ANCOM le va aproba taxa pentru roaming, daca o va face altfel vor trebui sa respecte Roam like at Home asa cum este.

Pana atunci, Digi Mobil anunta prin acest document ca beneficiile de minute, SMS nationale si date mobile incluse in abonamente vor fi disponibile in roaming in anumite conditii. Pentru minute si SMS initiate, clientii Digi Mobil vor consuma tot ce au in abonament in roaming in spatiul SEE asa cum ar face-o national in Romania, adica minutele si SMS-urile nationale se consuma din abonament, iar cand s-au terminat, se taxeaza la valoarea celor nationale din Romania, adica 0.01 euro, fara TVA, pentru apeluri si SMS-uri.

Roaming – Digi Mobil si tarifele la minute, SMS si internet

In cazul abonamentelor cu minute si SMS-uri nationale nelimitate, regula este aceeasi precum mai sus, in limitele unei utilizarir rezonabile, deci Digi Mobil poate suspenda beneficile in roaming cand crede ca se comite un abuz. Cei de la Digi Mobil dau si cateva exemple in document pentru ceea ce considera utilizare frauduloasa in roaming a beneficiilor, iar separat de astea, apelurile primite nu se taxeaza.

Pentru internetul mobil lucrurile sunt mai complicate, insa Digi Mobil a aplica, pentru ca este obliga, acelasi tarif de 0.0077 EUR/MB, fara TVA, pentru traficul de internet mobil facut in roaming. Mai departe, cei de la Digi Mobil fac o impartire a internetului disponibil in roaming in functie de fiecare tip de abonament in parte, dupa cum urmeaza :

 • Optim 2  – 419 MB;
 • Optim 3 – 629 MB;
 • Avantaj 2 – 432 MB;
 • Avantaj 3 – 650 MB;
 • Avantaj 5 – 1083 MB;
 • Optim nelimitat 1 abonament – 1048 MB;
 • Optim nelimitat 2 abonamente – 838 MB;
 • Optim nelimitat 3 abnamente – 696 MB;
 • Optim nelimitat – 629 MB.

In poza de mai jos aveti si costurile care se aplica dupa ce depasiti traficul alocat de catre Digi Mobil pentru roaming in spatiu SEE, deci stiti cat internet sa consumati. Nu uitati ca aceste beneficii sunt provizorii si oferite de catre Digi Mobil pentru roaming doar pana cand ANCOM va aproba suprataxa ceruta de operator, dar daca o va respinge, ele vor ramane permanente.

Documentul cu pricina il gasiti in aceasta pagina.

roaming digi mobil minute sms internet

 • sudteamromania

  Au avut destul timp sa-și prosteasca clienții, pana mai ieri ne bombarda cu reclamele alea stupide de 5€ …atunci erau bune? Ce mare lucru legea CE este valabilă pt toți in Europa, nu se va aproba nimic

 • MrUnivers

  Pt 3 euro 629 mb in roaming sunt ok . Sau?

 • Catalin Petrisor

  Zaone, ai mari dificultati de exprimare cand vine vorba de DigiMobil.
  Ai facut niste acorduri in articol vai mama lor.
  Mai bine nu mai arunca cu “bolovani” de acum inainte in DM.
  Zi un multam in numele abonatilor orange ca DM v au scazut tarifele:
  Fa frumos o plecaciune , multumeste frumos si scrie de orange cat vrei cum va ia €roii in fiecare luna prin prosteala care e pentru…

 • Stiu ca tu esti fan Digi 😛

 • Aurel

  @zaone și tu ești Dan Orange.Problema la tine e ca-i pe bani….Un fel de dragoste din interes.

 • Catalin Petrisor

  Nu sunt fan Digi.Nu imi place sa si bata joc de mine orange pe bani multi si cel mai important, BANII MEI.
  Eu beneficiez de servicii la fel de bune ca si cele oferite de orange dar cu o MARE, MAREEE ECONOMIE FINANCIARA .
  Nu reiau calculele matematice in detaliu, le am mai facut de cateva ori, mai scriu doar atat:
  Cu 2,98€/luna la Digi, am servicii de aceeasi calitate (raportat la nevoile mele),fata de 11€/luna la orange.
  Deci de ce sa arunc 8€/ luna❓❓❓

 • Economie faci, dar de aceleasi servicii nu beneficiezi, chiar daca iti dai seama de asta, sau nu. Eu am mai spus, e ca si cum ai avea Dacie si crezi ca ai BMW.

 • Catalin Petrisor

  Te inseli amarnic, comparatia ta este absurda.Ti am scris in paranteza (raportat la nevoile mele)😜.
  Tu nu intelegi numai ce vrei tu.
  Cine nu are mizeria de orange , nu exista.
  E iata ca mai existam si noi cei cu “Dacia” .
  Sunt curios daca orange renunta la sponsorizare si vine vodafone ca sponsor principal…VODAFONE CEI MAI THE BEST❗️❗️❗️,sunt convins ca asa s ar intampla.

 • Ion Ale

  Logic ca asa s-ar intampla. Merseria antica mereu a fost pe bani.