Facebook le-a aratat teroristilor identitatile moderatorilor

Facebook le-a dezvaluit teroristilor adevaratele identitati ale moderatorilor care le stergeau postarile din retea.

Facebook a avut o problema majora de securitate in cursul acestei luni, compania dezvaluindu-le teroristilor identitatile angajatilor care aveau menirea de a ii tine sup supraveghere. Mai exact, Facebook a dezvaluit identitatile angajatilor din diverse departamente care foloseau software-ul de moderare a continutului nepotrivit publicat in cadrul retelei de socializare.

Problema de securitate a celor de la Facebook a afectat nu mai putin de 1000 de persoane din 22 de departamente ale companiei. Toate aceste persoane au folosit software-ul Facebook pentru a modera diverse tipuri de postari care contineau material sexual, exprimari rasiste sau similare, plus propaganda terorista publicata de catre diverse organizatii teroriste.

Se pare ca un bug al software-ului celor de la Facebook a fost descoperit si exploatat, el afisand identitatile angajatilor in momentul in care stergeau administratorii grupurilor Facebook. Administratorii care nu au fost stersi de catre angajatii Facebook si au ramas in grupuri, primeau o notificare, la fel ca oricare alta din grup, care continea si profilul cu identitatea angajatului care i-a moderat.

Facebook le-a aratat teroristilor identitatile angajatilor

Dintre cei 1000 de angajati care au moderat diverse persoane in cadrul retelei de socializare Facebook, doar 40 faceau parte dintr-un grup menit sa identifice si sa stearga propaganda terorista. Aceasta echipa anti-terorista a celor de la Facebook lucra in Dublin, Irlanda, iar 6 dintre ei au fost marcati ca avand un risc ridicat de a fi atacati de catre teroristi dupa ce acestia le-au vazut profilele si identitatile reale.

Unu dintre angajatii Facebook afectati este un tanar irakian care a plecat din Irlanda dupa ce 7 persoane suspectate a face parte dintr-un grup terorist din Egipt i-au accesat agina de profil. Partea interesanta este ca persoanele care se ocupau de moderarea de pe Facebook nu erau angajati ai companiei, ci contractati pentru a face aceasta munca.

“We care deeply about keeping everyone who works for Facebook safe. As soon as we learned about the issue, we fixed it and began a thorough investigation to learn as much as possible about what happened.”

Desi au fost identificate 6 persoane cu risc ridicat de a fi atacate de teroristi, cei de la Facebook s-au oferit doar sa le instaleze alarme in case si sa-i transporte la serviciu si inapoi acasa. Facebook a rezolvat intre timp problema de securitate, dar asta nu ii va tine pe oameni in siguranta daca teroristii se vor decide sa-i atace pentru ceea ce au facut.

facebook teroristi identitate moderatori