Google si “Creierul” cu Inteligenta Artificiala

Google are o divizie speciala care dezvolta un sistem de inteligenta artificiala, despre care probabil nu stiai nimic pana acum, ea avand denumirea Google Brain. Aceasta divizie a dezvoltat un software bazat pe inteligenta artificiala a celor de la Google, ea putand reproduce in mediul virtual desene si imagini pe care le “vede” cu ajutorul unei camere, sau prin incarcare i nserverele sale.

In imaginile de mai jos puteti vedea cum recreeaza inteligenta artificiala a celor de la Google desenele facute de catre oameni, inginerii facand inclusiv o serie de aplicatii web pentru asta. Utilizatorul trebuie doar sa inceapa sa deseneze o forma, iar inteligenta artificiala a celor de la Google va incepe sa lucreze si va completa de una singura respectivul desen.

Software-ul dezvoltat de catre inginerii companiei Google se numeste Sketch-RNN, el fiind anuntat inca din luna aprilie de catre reprezentantii diviziei Google Brain. Acestia au confirmat si faptul ca inteligenta artificiala este in mod constant “antrenata” si dezvoltata, ea incercand sa reproduca intr-un mod cat mai fidel desenele pe care utilizatorii nu credeau ca le pot face fara ajutorul Google.

Ca orice fel de sistem de inteligenta artificiala, cel al companiei Google are nevoie de foarte multe informatii pentru a se perfectiona, iar fiecare interactiune cu el il ajuta. Deocamdata software-ul dezvoltat de catre inginerii companiei este oferit in stadiul de experiment de catre compania americana, asa ca va fi interesant de vazut cum va arata versiunea finala a software-ului.

google brain inteligenta artificiala

google brain inteligenta artificiala 1