iOS 11 – cat de grozava este Realitatea Augmentata

iOS 11 va avea functii de realitate augmentata implementate de catre compania Apple pentru iPhone si iPad, iar daca inca nu v-ati dat seama, vorbim despre ceva cu adevarat grozav. Compania Apple ne va permite sa plasam obiecte virtuale peste imagini preluate in timp real de catre camerele iPhone, sau iPad, iar asta deschide o intreaga “lume” de oportunitati pentru dezvoltatori si utilizatori.

Avand in vedere ca iOS 11 este testat in versiune beta si ARKit este oferit pentru el, dezvoltatorii au inceput deja sa creeze anumite aplicatii pentru realitate augmentata. Ele ne arata intr-o foarte mare masura potentialul enorm pe care realitatea augmentata il are pentru iOS 11 si cat de mult va schimba ea nu doar modul de utilizare al iPhone si iPad, ci si viziunea multora despre viitor.

V-am prezentat zilele trecute o utilizare pentru realitatea augmentata din iOS 11 care permite inlocuirea unei rulete pentru masurat cu o simpla aplicatie pentru iPhone. Multumita ARKit din iOS 11, aplicatia cu realitate augmentata permite masurarea distantelor direct cu camera iPhone, iar asta in conditiile in care nicio alta aplicatie lansata pana acum nu ofera o asemenea functionalitate.

Totusi utilizarile realitatii augmentate sunt foarte diverse, iar in clipurile video de mai jos puteti vedea cam cat de interesant va fi iOS 11. De la simularea de avioane sau masini si pana la plasarea de mobila in casele noastre, sau construirea unor case, realitatea augmentata din iOS 11 ne va oferi o experienta foarte, foarte diferita si interesanta pe iPhone, sau iPad.