Samsung – efort Colosal pentru iPhone 8

Samsung, cel mai mare producator de ecrane OLED din lume, face un efort colosal pentru iPhone 8 si viitoarele modele de smartphone-uri ale companiei Apple. Mai exact, cei de la Samsung vor construi cea mai mare fabrica de ecrane OLED de pe planeta pentru a putea furniza componente atat pentru iPhone 8, cat si pentru terminalele proprii, cele competitoare, sau viitoare modele ale iPhone.

Viitoarea fabrica a celor de la Samsung va avea o capacitate de productie ce este cu 30% mai mare decat cea a celei mai mari fabrici actuale, deci vorbim si despre o investitie substantiala. Directorii Samsung urmeaza sa finalizeze planurile saptamana viitoare, iar investitia urmeaza sa se ridice la nu mai putin de 21 de miliarde de dolari, o suma colosala pentru o fabrica.

Samsung face aceasta investitie pentru a putea ramane principalul furnizor de ecrane OLED pentru iPhone 8 si viitoare modele ale iPhone, fara a isi pierde clientii actuali. Samsung produce in momentul de fata peste trei sferturi din productia totala de ecrane OLED la nivel global, acesta fiind motivul principal pentru care compania Apple a contractat coreenii, neavand practic pe altcineva din care sa aleaga.

Avand in vedere investitia masiva pe care Samsung vrea sa o faca, este probabil ca primele ecrane OLED pentru iPhone 8 sa fie livrate abia anul viitor de catre coreeni. Fara o investitie de acest gen, cei de la Samsung si-ar putea pierde suprematia pe piata OLED, iar asta i-ar costa mult mai mult decat cele 20 de miliarde de dolari pe care ii va cheltui pentru a-si construi si echipa viitoarea fabrica.

“Samsung Display is going to hold a board of directors meeting next month and is going to finalize its plans for investments on its new plant.  If it wants to make such investment, it will have to make investments between $20.1 billion and 21.0 billion.”

samsung efort iphone 8