iOS 11 – Alerta pentru folosirea Excesiva a GPS

iOS 11 aduce o schimbare extrem de utila pentru iPhone si iPad care poate creste substantial autonomia bateriei terminalelor noastre prin reducerea activitatii GPS. Mai exact, iOS 11 a venit cu o schimbare pentru setarile aplicatiilor care folosesc GPS, noi avand optiunea de a alege ca acestea sa nu mai aiba acces la GPS decat in momentul in care le folosim activ in ecranul principal.

Aceasta functie noua a iOS 11 impiedica accesul la GPS pentru aplicatii cand se afla in fundal, sau sunt inchise, unele cerand acces permanent la aceasta functie pentru a ne monitoriza permanent cand nu le folosim. Ei bine, aceasta practica a aplicatiilor va fi blocata in iOS 11 multumita acelei functii, dar Apple a implementat si o alerta speciala pentru cele care abuzeaza de accesul la GPS.

In imaginile de mai jos puteti vedea cum arata aceste noi alerte ale iOS 11 pentru iPhone si iPad, o bara albastra fiind afisata in partea superioara a ecranului cand o aplicatie acceseaza GPS-ul. Acea bara era in mod normal dedicata afisarii de informatii cand foloseam functia Personal HotSpot, insa in iOS 11 Apple o foloseste si pentru a ne spune ce aplicatii folosesc in mod excesiv GPS-ul.

iOS 11 – noua alerta pentru folosirea excesiva a GPS-ului de catre aplicatii

ios 11 alerta gpsAplicatii precum Facebook, Uber, Waze, Twitter, Foursquare, etc, nu vor mai putea folosi in iOS 11 GPS-ul fara ca noi sa stim, iar acesta este un lucru foarte bun. Daca stim ca aplicatiile ne acceseaza GPS-ul in iOS 11 cand nu le folosim, putem sa le inchidem, sau sa le blocam accesul la GPS, iar asa nu doar ca ele nu ne vor mai putea monitoriza permanent locatia, dar nici nu vor mai consuma inutil baterie.

Alerta privind accesarea locatiei prin GPS este afisata de catre iOS 11 pentru doar cateva secunde impreuna cu numele aplicatiei, asa ca daca o ratati, veti vedea doar sageata GPS din status bar. Aceasta va fi plina cand o aplicatie acceseaza GPS-ul in iOS 11 si goala cand doar cere locatia, asa ca trebuie sa fiti atenti si la aceste schimbari ale Apple deoarece sunt foarte importante.

ios 11 alerta gps 2

Parerea mea este ca schimbarile de acest gen sunt foarte bune, dar ca Apple trebuie sa ne ofere control si mai mult asupra aplicatiilor in iOS 11. Voi ce parere aveti ?

ios 11 alerta gps 1

6 COMENTARII