iPhone 8 – functia oferita in Premiera in 2017

iPhone 8 va avea un cititor de amprente in ecran cu mult inaintea competitorilor Android, utilizatorii bucurandu-se in premiera de tehnologie.

iPhone 8 va avea un cititor de amprente integrat in ecran, cam asta confirma toate zvonurile aparute in ultima vreme dintr-o varietate de surse, iar lucrurile par a fi destul de sigure. Compania Apple lucreaza la aceasta tehnologie de cativa ani cu siguranta, iar cu iPhone 8 va incerca sa “le ia fata” producatorilor de terminale Android, care inca nu pot oferi asa ceva pentru clienti.

Saptamana trecuta Qualcomm si Vivo au prezentat un smartphone care poate citi amprente prin ecran, tehnologia urmand a fi similara cu cea pe care iPhone 8 o va avea. Qualcomm si Vivo au prezentat aceasta tehnologie in premiera, dar asta nu inseamna ca ea va si fi lansata inaintea aparitiei iPhone 8, Qualcomm confirmand deja acest lucru pentru presa prezenta la Mobile World Congress 2017 din Shanghai.

Tehnologia celor de la Qualcomm nu este deocamdata pregatita pentru lansare comerciala, Vivo recunoscand ca nu stie cand va lansa smartphone-ul prezentat ca prototip, deci nu va aparea inaintea iPhone 8. Avand in vedere aceste lucruri, este destul de clar ca iPhone 8 va avea in premiera un cititor de amprente integrat in ecran, cu mult inaintea oricarui smartphone Android.

iPhone 8 – functia oferita in premiera in 2017

Chiar daca Apple nu a demonstrat viitoarea tehnologie revolutionara pentru iPhone 8 pentru presa, ea este cel mai probabil pregatita inca de acum cateva luni. Daca iPhone 8 va avea un cititor de amprente integrat in ecran, el este deja gata pentru lansare publica, pentru ca Apple a comandat inca din luna mai componentele pentru viitorul smartphone si nu ar fi facut-o daca tehnologia nu era gata.

Qualcomm inca trebuie sa rezolve problemele de acuratete si viteza pentru tehnologia sa, inclusiv functionarea prin ecrane mai groase, iar iPhone 8 are deja totul rezolvat, conform zvonurilor. Practic, fara a se lauda, compania Apple urmeaza sa lanseze in iPhone 8 o tehnologie revolutionara care nu va ajunge prea curand in vreun smartphone Android aflat in dezvoltare, sau nu.

“The ultrasonic fingerprint recognition installed on Vivo’s prototype model should be the latest 2.1 version which, compared with the previous version, offers better scan-through and can distinguish between real fingers and artificial clones. However, we think there are still a few technological challenges to be addressed, including: (1) scan-through ability still has room for improvement; (2) slower to enable; and (3) slower response.”

iphone 8 premiera cititor amprente ecran

Partea si mai interesanta este ca tehnologia aceasta scumpa ar putea lipsi din multe terminale Android lansate dupa iPhone 8, deoarece majoritatea clientilor n-au probleme cu cititoarele de amprente din carcasa. In aceasta idee, pentru a tine costurile la un nivel redus, smartphone-urile lansate dupa iPhone 8 ar putea veni fara cititor de amprente in ecran pentru a fi ieftine.

Mergand pe acest trend, iPhone 8 ar putea oferi un cititor de amprente in ecran pentru cel putin un an inaintea competitorilor, situatie oarecum similara cu cea privind 3D Touch. Huawei a prezentat atunci tehnologia inaintea Apple, dar n-a implementat-o in terminale decat la multe luni dupa ce iPhone 6S a fost lansat.