iPhone 8 va impulsiona folosirea de ecrane OLED

iPhone 8 va avea un ecran OLED in 2017, iar aceasta schimbare de strategie privind productia va motiva noi producatori de smartphone-uri sa faca trecerea la ecrane OLED. Informatia vine de la Trendofrce, o companie specializata pe analizarea pietei globale a smartphone-urilor, aceasta afirmand ca pana in 2020 50% dintre toate smartphone-urile vor folosi ecrane OLED.

Ea sustine ca schimbare va fi in cea mai mare parte motivata de faptul ca Apple va renunta la ecranele LCD pentru iPhone si va folosi ecrane OLED incepand cu iPhone 8. De fiecare data cand un iPhone a avut o functie noua importanta, diversi competitori au inceput sa integreze ceva similar in propriile produse, dar cu ecranele OLED povestea nu va i chiar identica.

Desi unii producatori de smartphone-uri vor face trecerea la OLED pentru a nu lasa consumatorii fara functii care sunt in iPhone, altii vor fi obligati sa faca asta. Apple cumpara de departe cele mai multe ecrane LCD, iar majoritatea productiei de ecrane pentru smartphone si tablete este acum bazata pe LCD, insa pana in 2020 totul se va schimba in favoarea OLED.

Din moment ce producatorii de ecrane vor face trecerea la OLED, si cei de smartphone-uri vor fi obligati sa o faca, pentru ca nu prea vor mai avea de unde sa cumpere ecrane LCD. In aceasta idee, desi iPhone 8 va sta cu siguranta la baza schimbarii, unii producatori de smartphone-uri vor fi obligati sa o faca pentru ca nu vor mai avea ce altceva sa cumpere.

“Apple’s move has been closely watched by its competitors. The reveal of the next iPhone’s specifications has accelerated the deployment of AMOLED displays for other smartphone brands. Panel makers, especially those from China, are hastily building up their AMOLED manufacturing capacity as well. BOE and Tianma even altered their fab plans, turning newly built facilities initially reserved for LTPS panel production into AMOLED panel fabs. Once the two major panel suppliers finish installing equipment at their respective AMOLED fabs, they will begin trial production sometimes in the second half of this year.”

iPhone 8 oled smartphone