Microsoft Concediaza Mii de Angajati in 2017

Microsoft va concedia cateva mii de persoane din locatii din intreaga lume, cei mai afectati fiind angajatii din departamentele de vanazari ale companiei.

Microsoft va initia in curand un amplu proces de concediere care va lasa mii de angajati din intreaga lume fara un loc de munca. Vorbim despre un proces pe care compania Microsoft inca nu l-a detaliat public, dar pe care l-a discutat deja cu unii dintre angajatii sai, iar unul dintre acestia a povestit pentru presa ceea ce se pregateste defapt in sediul din Redmond.

Conform acestei surse anonime, Microsoft vrea sa faca o reorganizare masiva in randul angajatilor pe care ii are in momentul de fata, mult urmand a ramane fara un loc de munca. Conform unor statistici neoficiale, in momentul de fata Microsoft are peste 114.000 e angajati in diverse birouri din intreaga lume, cifra fiind una impresionanta, dar vorbim si despre o corporatie gigant.

Microsoft urmeaza sa anunte saptamana aceasta concedierile miilor de angajati din intreaga lume, dar separat va anunta inclusiv o fuziune intre doua dintre diviziile sale. Mai exact, divizia Microsoft care se ocupa de clientii companii si una, sau mai multe, dintre cele SME vor fuziona pentru a reduce costurile de functionare, multi angajati din ele putand fi concediati in acest proces.

Microsoft va anunta oncedierea catorva mii de angajati saptamana aceasta

Microsoft vrea sa creasca importanta serviciilor de tip cloud in randul vanzarilor de servicii in lumea intreaga, iar concedierile vor avea legatura cu asta. Se pare ca angajatii care au avut cele mai proaste performante in ultima perioada vor parasi Microsoft, iar acest lucru este unul perfect normal pentru o companie al carui scop principal este de a face cat mai multi bani.

Microsoft organizate de catre Microsoft par a avea la baza schimbarile din conducerea companiei, care au avut loc in cursul anului 2016. Mai exact, doi noi vicepresedinti au preluat conducerea diviziilor de vanzari si marketing, unul dintre ei criticand public performantele unor angajati ai Microsoft si modul in care acestia au incercat sa atraga noi clienti in ultimul an.

“A source with knowledge of the planned downsizing told us that the U.S. firm would lay off “thousands” of staff across the world. The restructuring is set to include an organizational merger that involves its enterprise customer unit and one or more of its SME-focused divisions. The changes are set to be announced this coming week, we understand.”

Acesta a si afirmat ca platforma cloud Azure a celor de la Microsoft este in centrul planurilor sale pentru cresterea vanzarilor, asa ca este destul de clar in ce directie se va merge. Acesta nu este primul an in care Microsoft anunta concedieri in aceasta perioara, iulie fiind ultima luna din anul fiscal al companiei, iar in trecut masuri similare au fost anuntate in aceeasi perioada.

Acestea fiind spuse, iata ca Microsoft isi reduce cu cateva mii numarul de angajati, in timp ce Apple nu are planuri sa anunte asemenea miscari radicale, ci angajeaza tot mai mult.

microsoft concedia angajati 2017

2 COMENTARII