Windows 10 va deveni mult mai Agasant in curand

Windows 10 va deveni mult mai agasant cu alertele pentru actualizarea sistemului de operare intr-o tentativa de a reduce impactul malware.

Windows 10 va deveni mult mai agasant in curand, conform companiei Microsoft, aceasta incercand din rasputeri sa evite raspandirea malware-ului in atacuri precum cel Petya, care inca nu s-a oprit. Intr-o postare publicata noaptea trecuta pe blogul companiei, cei de la Microsoft au confirmat faptul ca Windows 10 va agasa utilizatorii sa instaleze cele mai recente actualizari pentru sistemul de operare.

Microsoft explica faptul ca in 2017 cele mai sigure dispozitive electronice sunt cele actualizate constant, iar pentru Windows 10 va fi lansat in curand Creators Update. Microsoft rezolva in el foarte multe probleme de securitate ale Windows 10 si il recomanda implicit pentru toti clientii sai, care vor primi mesaje de avertizare mult mai des decat de obicei, pentru a nu rata instalarea.

Aceasta actualizare este cu atat mai importanta deoarece ea contine noi functii anti-malware pentru Windows 10 despre care v-am vorbit deja saptamana trecuta. Compania Microsoft stie cat de important este ca malware-ul sa nu infecteze utilizatorii si sa nu se raspandeasca, asa ca Windows 10 ar trebui sa devina cu mult, mult mai sigur decat actualele versiuni ale sistemului de operare.

Windows 10 va deveni mult mai agasant in lupta impotriva malware

Windows 10 este in momentul de fata o tinta principala pentru hackeri din cauza numarului foarte mare de utilizatori care folosesc sistemul de operare in lumea intreaga. Cei de la Microsoft sunt perfect constienti de asta, asa ca vor sa lupte impotriva raspandirii malware printr-o incercare de a ii face pe utilizatori a constientizeze faptul ca Windows 10 are nevoie de toate actualizarile disponibile.

Doar instaland actualizarile oferite pentru Windows 10, sau alte versiuni ale sistemelor de operare, exista o sansa ca atacuri precum Petya sa nu se mai raspandeasca atat de rapid si de mult. Desigur ca vechile versiuni ale Windows nu vor avea parte de asemenea mesaje constante care recomanda instalarea actualizarilor, dar macar cei care folosesc Windows 10 vor sti ca trebuie sa se protejeze.

“The most secure Windows device today is an updated one: running both the most recent featureupdate – the Windows 10 Creators Update – and the most recent monthly quality update. In each Windows feature update we build the latest security technology deep into the operating system, providing defense-in-depth features that prevent entire classes of malware from impacting your device.”

Windows 10 agasant update

Cu aceasta schimbare de strategie pentru Windows 10, cei de la Microsoft cam preiau ceea ce face compania Apple cu sistemul sau de operare macOS. Cei din Cupertino au obiceiul de a afisa destul de des actualizari pentru sistemele lor de operare, asa ca daca aveti un produs Apple si folositi inclusiv Windows 10, stiti cam la ce ar trebui sa va asteptati de la schimbarea pregatita de Microsoft.

In final, Microsoft a anuntat si ca prima versiune a Windows 10 este la sfarsitul perioadei de service, sa ca daca o folositi, ar fi bine sa faceti un upgrade.