Prima Pagina Google Google – Noua Amenda Record din cauza Android

Google – Noua Amenda Record din cauza Android

Google risca sa primeasca o noua amenda record din partea Uniunii Europene, insa de aceasta data din cauza sistemului de operare Android pentru smartphone.

Google este in fata une noi probleme majore, deoarece Uniunea Europeana vrea sa-i aplice o noua amenda record din cauza sistemului de operare Android. Vorbim aici despre o amenda pe care Google ar urma sa o primeasca pentru incalcarea legislatiei antitrust din Europa, un grup de experti urmand a-si oferi opinia pentru autoritatile europene in acest caz.

Google a primit acum cateva saptamani o amenda record din partea Uniunii Europene din cauza incalcarii legislatiei antitrust cu motorul de cautare Google Search. Acum sistemul de operare Android aduce noi probleme pentru compania Google, iar autoritatile europene ar dori ca pana la sfarsitul acestui an sa ajunga la o decizie cu privire la cuantumul amenzii care urmeaza sa fie aplicate.

Google a fost acuzata oficial anul trecut de catre Comisia Europeana deoarece se foloseste de pozitia dominanta a Android pentru a le pune piedici concurentilor europeni. Companii precum FariSearch, Disconnect, Aptoide sau Yandex au cerut investigarea companiei Google de catre autoritatile europene, iar acest lucru urmeaza sa fie finalizat anul acesta de catre ele.

Google – ar putea primi o noua amenda record din cauza Android

Google ar putea primi din cauza Android o amenda mai mare decat cea de 2.4 miliarde de euro pe care Uniunea Europeana i-a impus-o acum cateva saptamani din cauza Google Search. Uniunea Europeana sustine ca practicile neconcurentiale ale Google au pornit in aianuarie 2011 si ca desi i-a cerut sa se opreasca, americanii au ignorat aceste cereri si au continua sa faca exact ce au dorit.

Google este totusi tinta unei a treia investigatii, deoarece Uniunea Europeana vrea sa analizeze si activitatea Adsens, platforma de reclame pe care Google o detine. Pentru aceasta nu se stie ce fel de decizie ar putea fi impusa, avand in vedere ca investigatia este deocamdata la inceput si nu se stie daca Uniunea Europeana ar putea dovedi vreo vinovatie in sarcina Google.

“If Google was forced to unbundle Google Play from its other Digital Life services, handset makers and operators would be free to set whatever they like by default potentially triggering a decline in the usage of Google’s services.  A decision would come none too soon. Google is hurting Android users, including by surreptitiously commandeering ever-increasing amounts of personal data.”

Google afecteaza activitatea utilizatorilor, dar si a competitorilor prin practicile pe care Uniunea Europeana inca nu a reusit sa le opreasca, sustin expertii europeni. Daca Google ar fi fortata sa scoata din Android toate serviciile pe care le impune acum, concurentii sai ar avea mai multe sanse sa atraga utilizatori, dar e putin probabil ca acest lucru sa se intample vreodata, indiferent de amenda.

Google a dezvoltat Android si are dreptul de a pune orice vrea in el, asa ca e greu de crezut ca Uniunea Europeana va putea stopa initiativele Google de a-si impune serviciile pentru utilizatori, asa cum face si Apple, de altfel.

google amenda android

 • Viorel Predatorul

  Interesant… Google creează piața de publicitate pe Android, după care este acuzată de companii minuscule că nu primesc și ele felia în mod egal ca Google. Păi frățică, de ce nu vă dezvoltați și voi ecosistem în jurul unui sistem de operare propriu, după care să beneficiați de piață?

  Google nu a oprit niciodată accesul altor companii la sistemul de operare Android, iar dacă utilizatorul alege produsele Google, o face pentru că sunt produse excelente, nu pentru că nu au alternative.

 • shapk

  Astfel de probleme sunt de asteptat de acum in colo. Google a detronat ca brand Apple. Oamenii aleg tot mai mult Android. De ce? Pentru ca e complex si complet. Ofera complexitatea pe care concurenta nu o are. Firmele mici si cele mari vor reclama pe Android acum. Daca vor, sa plateasca. Nu sa se smiorcaie la UE. Ca si Apple i-a taxat destul. Acum ca Apple nu mai e number one vor la ceilalti. Incepe sa imi placa treaba asta..

 • BurN®

  Pai normal sa aleagă sistemul pentru reclama oricine și orice își bagă nasul in el e ca un bâlci sistemul de operare! Iar ca și popularitatea androidului evident sunt doar cei de nisa de jos săracii de la țara!

 • Fosocle

  Absolut corect. Aceeasi poveste a fost si cu internet explorer. Daca vreau sa bag niste feature-uri in produsul pe care il vand, care e treaba ta? Iar google play e plin de browsere cu care poti folosi orice motor de cautare vrei.

 • Viorel Predatorul

  Exact! Nu am înțeles niciodată cu ce a greșit Microsoft, pentru că nu bloca nimănui accesul windows. Oricine putea să aibă un alt browser. Companiile astea au ajuns acolo prin muncă, nu prin practici anticoncurențiale.

 • Ionut Catalin

  Totul e vorba de preferinte