Nokia si Xiaomi vor lansa Produse Impreuna

Nokia si Xiaomi au anuntat un parteneriat strategie pentru schimburi de tehnologii si dezvoltarea de produse pe care le vor lansa impreuna.

Nokia si Xiaomi au anuntat astazi un parteneriat strategic cu potentia extrem de mare, atat pentru chinezi, cat si pentru ceea ce a mai ramas din compania finlandeza. In baza informatiilor furnizate intr-un comunicat de presa, Nokia si Xiaomi au confirmat faptul ca vor colabora intr-o gama foarte variata de domenii pentru a lansa noi produse pe pietele globale, desi nu se stie sub ce brand.

Nokia le va oferi celor de la Xiaomi acces la vastul sau portofoliu de brevete de inventie, care le vor permite chinezilor sa dezvolte o varietate de produse importante. Nokia are multe tehnologii pentru smartphone-uri brevetate si Xiaomi nu le foloseste in propriile produse, dar multumita acestui parteneriat va putea extinde serios functionalitatea terminalelor sale mobile.

Nokia ii va oferi companiei Xiaomi inclusiv acces la produsele sale de retelistica, acestea fiind folosite intr-o varietate de piete importante la nivel international. Companiile Nokia si Xiaomi isi vor licentia reciproc diverse tehnologii brevetate, astfel ca fiecare se va putea bucura de tehnologii la care nu avea acces, desi chinezii vor castiga cel mai mult din acest nou parteneriat.

Nokia si Xiaomi anunta un parteneriat strategic pentru a lansa produse impreuna

Nokia va ajuta cu al sau brand la popularizarea companiei Xiaomi si a tehnologiilor sale, ele fiind rpactic necunoscute pe piata europeana, de exemplu. Nokia va oferi in acelasi timp si acces la centrele sale de date pe care le are in diverse locatii de pe glob, inclusiv tehnologii pentru productia de noi dispozitive electronice pentru retelistica si nu numai.

Nokia este deasemenea pregatita sa produca impreuna cu Xiaomi dispozitive pentru internetul lucrurilor, realitate augmentata, sau chiar realitate virtuala. Un alt domeniu de interes pentru Nokia este inteligenta artificiala, dar aici probabil finlandezii vor ajuta mai mult chinezii sa dezvolte ceva care sa fie intr-adevar util, asa ca ramane de vazut ce vor anunta in cativa ani.

“In addition, the companies have agreed to explore opportunities for further cooperation, in areas such as Internet of Things, augmented and virtual reality, and artificial intelligence.”

Nokia urmeaza sa-i acorde credibilitate unei companii Xiaomi care a inceput sa scada in vanzari si care nu este privita chiar atat de bine de catre consumatorii europeni, sau americani. Nokia are in continuare un brand puternic si recunoscut la nivel global, iar Xiaomi vrea sa profite de asta pentru a se transforma intr-o adevarata putere pe piata smartphone, a wearable-urilor si nu doar atat.

Nokia poate profita doar de eventualele sume de bani pe care Xiaomi i le poate plati, insa e greu de spus ce fel de tehnologii grozave au chinezii si finlandezii inca nu au.

Nokia Xiaomi produse impreuna

Articolul precedentGoogle – Noua Amenda Record din cauza Android
Articolul următorPetya – Suma Colosala ceruta pentru Decriptare
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.