Nokia Mercury – noi Imagini cu Tableta Microsoft

Nokia Mercury este tableta Microsoft care trebuia lansata pentru a lupta cu iPad Mini folosind Windows RT si Windows 8, dar a fost anulata.

Nokia Mercury urma sa fie prima tableta vanduta de catre compania Microsoft dupa achizitionarea diviziei mobile a companiei Nokia, insa desigur ca ea nu a mai fost lansata. Tableta Nokia Mercury trebuia sa ajunga pe piata in 2014, sau 2015, iar ea urma sa ruleze sistemul de operare Windows RT pe un ecran de 7 inch, insa cei de la Microsoft au luat la un moment dat decizia de a renunta la oferirea ei spre vanzare.

Chiar daca tableta Nokia Mercury nu a mai fost lansata, astazi avem oricum ocazia de a vedea cum arata, noi imagini prezentand produsul pe care Microsoft doar l-a gandit. Vorbim despre imagini facut unui prototip al Nokia Mercury care inca mai exista, pentru ca Microsoft a decis sa nu distruga toate dispozitivele testate de catre inginerii sai, chiar daca n-au mai fost lansate.

Tableta Nokia Mercury functiona cu ajutorul unui procesor Intel Atom Z3785 care avea pana la 2 GB RAM, iar in loc de Windows RT, unitatea de test ruleaza Windows 8. Da, Microsoft a creat o tableta Nokia Mercury care are dimensiunile unei tablete iPad, dar care functioneaza cu ajutorul unui procesor Intel si care ruleaza un sistem de operare adevarat, nu iOS-ul pentru telefoanele mobile.

Microsoft a avut multe produse interesante dezvoltate de-a lungul timpului, iar Nokia Mercury este unul dintre ele, dar din pacate tableta nu a mai ajuns pe piata. Avand in vedere ca acum Microsoft se concentreaza pe tabletele din seria Surface, este totusi putin probabil ca vreo tableta ca Nokia Mercury sa ajunga prea curand pe piata pentru utilizatorii globali.

Nokia Mercury tableta Microsoft

Nokia Mercury tableta Microsoft 1