Nokia 9 – noi Informatii despre Specificatii

Nokia 9 are noi detalii privind specificatiile tehnice dezvaluite astazi, viitorul smartphone urmand a fi lansat pe piata chiar anul acesta de HMD Global.

Nokia 9 este viitorul smartphone premium pe care compania HMD Global urmeaza sa il lanseze pe pietele globale, el fiind asteptat de catre foarte multa lume. Un prim test de performante al Nokia 9 a demonstrat faptul ca noul smartphone este o “bestie”, el reusind sa intreaca in performante atat Samsung Galaxy S8, cat si iPhone 7 Plus, iar asta dadea de inteles ca o noua revolutie este pregatita.

Desi a trecut ceva vreme decat au mai aparut informatii privind Nokia 9, iata ca astazi discutam despre noi detalii privind specificatiile produsului finlandezilor. Vorbim despre informatii privind specificatiile Nokia 9 care nu sunt confirmate, dar cel mai probabil sunt destul de probabile, avand in vedere ca ele vin direct din Asia, unde sunt facute prototipurile pentru testare.

Incepem cu ecranul, Nokia 9 urmand a avea unul cu diagonala de 5.3 inch, cel mai probabil AMOLED, avand in vedere ca acest tip de ecran este “la moda” in momentul de fata. Rezolutia ecranului Nokia 9 va fi de 2560 x 1440 pixeli, iar asta intareste ideea ca el va fi unul AMOLED, deoarece cele LCD cu asemenea rezolutie sunt scumpe si destul de greu de gasit in momentul de fata.

Nokia 9 – noi informatii despre specificatii

Mergand mai departe, Nokia 9 urmeaza sa functioneze cu ajutorul unui chip Snapdragon 835, la fel precum cel din Samsung Galaxy S8, dar tactat la o frecventa mai mare. 4 GB RAM se vor gasi in interiorul carcasei Nokia 9, iar 64 GB vor fi disponibile ca si spatiu de stocare intern, desi suport pentru cardurile microSD va fi deasemenea disponibil, ca la aproape orice smartphone Android.

In ceea ce priveste camerele, cea principala va fi duala, iar Nokia 9 va avea una formata din doi senzori a cate 13 megapixeli fiecare. Camera frontala a Nokia 9 ar urma sa aiba deasemenea tot 13 megapixeli, iar avand in vedere traditia acestor smartphone-uri, ne putem astepta ca ele sa faca poze de calitate excelenta, Carl Zeiss putand colabora din nou cu finlandezii pentru a le produce.

nokia 9 informatii specificatii

Nokia 9 urmeaza sa fie deasemenea rezistent la apa si la praf, asa cum trebuie sa fie cazul oricarui smartphone de top al anului 2017, deci aici nu vor exista dezamagiri. Nu se stie in momentul de fata si care ar putea fi pretul Nokia 9, insa cel mai probabil vorbim despre ceva apropiat de valoarea de 700 de dolari, sau euro, cum sunt preturile majoritatii smartphone-urilor premium.

Nu se stie cand va fi lansat Nokia 9 pe pietele globale, dar probabil il vom vedea intr-o prezentare pana la sfarsitul acestui an.