Microsoft a inceput Concedierea Angajatilor

Microsoft a inceput astazi sa concedieze o parte dintre angajatii care lucreaza in diviziile de vanzari si marketing, cateva mii de persoane fiind vizate.

Microsoft a inceput deja sa programeze procedurile pentru concedierea unora dintre miile de angajati care urmeaza sa ramana fara un loc de munca in perioada urmatoare. Luni v-am spus ca Microsoft va concedia cateva mii de persoane din birourile din intreaga lume, iar astazi aflam ca primele proceduri pentru concedieri au fost deja programate de catre companie.

Microsoft urmeaza sa inceapa concedierile angajatilor in cursul acestei zile in unele tari, in altele angajatii fiind deja concediati, avand in vedere ca zne aflam, in Romania, la sfarsitul zilei de joi. Angajatii din anumite tari spun ca salile de conferinte ale unora dintre birourile Microsoft au fost deja amenajate pentru proceduri, unii angajatia avand programari pentru ele astazi.

Microsoft a programat intalniri de cate 15 minute in salile de conferinte cu angajatii care urmeaza sa fie conediati, managerii acestora fiind deasemenea prezenti. Informatiile sunt oferite printr-o platforma dedicata angajatilor globali, 25.000 dintre acestia fiind prezenti acolo si publicand detalii despre ceea ce se intampla in interiorul companiei Microsoft in aceste momente.

Microsoft a inceput concedierea catorva mii de angajati

Microsoft nu a anuntat in mod oficiala ceste concedieri, insa si-a anuntat inca de luni angajatii ca intentioneaza sa faca schimbari majore in echipele de vanzari. Cateva mii de oameni din aceste echipe vor fi concediati, intregi divizii vor fuziona, iar accentul va fi pus de catre Microsoft pe vanzarea serviciilor de tip cloud pe care le are in momentul de fata in oferta publica.

Microsoft nu a anuntat vreunui angajat dispus sa vorbeasca si cate locuri de munca urmeaza sa dizolve saptamana aceasta, dar zvonurile sunt ca ar fi vorba despre cateva mii. Unii dintre angajatii care nu vor fi concediati acum de catre Microsoft ar putea fi transferati in alte divizii si ar putea avea alte sarcini in interiorul companiei, dar macar isi vor pastra locul de munca.

Microsoft avea dimineata 121.567 angajati in birouri din intreaga lume, 52.000 dintre acestia, sau aproximativ 40%, lucrand in diviziile de vanzari si marketing. Este posibil ca pana in 10% dintre acesti angajati ai Microsoft sa fie concediati de catre compania americana astazi si in zilele urmatoare, job-urile lor urmand a fi preluate, cel putin partial, de catre serviciile cloud.

Microsoft si-a facut un obicei din a concedia oameni in cursul lunii iulie, mai ales ca acum se incheie si anul sau fiscal, asa ca ramane sa vedem ce va fi anuntat oficial, sau neoficial cu privire la desfasurarea evenimentelor de astazi.

microsoft concediere angajati