iPhone – Qualcomm vrea sa-l Interzica in SUA

iPhone ar putea fi interzis in SUA daca Qualcomm va reusi sa convinga autoritatile americane de faptul ca Apple nu si-a indeplinit in mod legal obligatiile contractuale asumate. Astazi cei de la Qualcomm au depus la o instanta americana un proces prin care acuza compania Apple de incalcarea unui brevet de inventie propriu cu tehnologii folosite in iPhone.

iPhone poate fi interzis la vanzare in SUA daca Qualcomm va castiga acest proces, nu mai putin de 6 brevete de inventie fiind prezentate ca incalcate de catre Applq prin terminalele iPhone lansate de-a lungul anilor. Brevetele de inventie incalcate au la baza tehnologii care ar fi permis imbunatatirea autonomiei bateriei iPhone, deci Apple a facut macar ceva bun pentru toti clientii sai.

iPhone este produsul in care compania Apple foloseste tehnologiile Qualcomm fara a plati pentru ele, conform companiei, americanii fiind din nou criticati de catre vicepresedintele Qualcomm. El sustine ca inovatiile Qualcomm fac posibile functiile oferite in iPhone de catre compania Apple, dar ca ea refza sa plateasca pentru faptul ca se foloseste de ele in produsele lansate.

In baza afirmatiilor de acest gen, compania Qualcomm sustine ca autoritatile americane ar trebui sa interzica vanzarea iPhone in SUA, identificand intai ce terminale folosesc tehnologii brevetate, dar fara drept. Desigur ca vorbim despre un proces de durata care nu se va termina foarte usor si foarte curand, iar interzicerea vanzarii iPhone in SUA nus e va intampla.

“Apple has engaged in the unlawful importation and sale of iPhones that infringe one or more claims of six Qualcomm patents covering key technologies that enable important features and functions in iPhones. Qualcomm’s inventions are at the heart of every iPhone and extend well beyond modem technologies or cellular standards. The patents we are asserting represent six important technologies, out of a portfolio of thousands, and each is vital to iPhone functions.”

iPhone interzicere vanzari