Prima Pagina iPhone iPhone – Qualcomm vrea sa-l Interzica in SUA

iPhone – Qualcomm vrea sa-l Interzica in SUA

iPhone ar putea fi interzis in SUA daca Qualcomm va reusi sa convinga autoritatile americane de faptul ca Apple nu si-a indeplinit in mod legal obligatiile contractuale asumate. Astazi cei de la Qualcomm au depus la o instanta americana un proces prin care acuza compania Apple de incalcarea unui brevet de inventie propriu cu tehnologii folosite in iPhone.

iPhone poate fi interzis la vanzare in SUA daca Qualcomm va castiga acest proces, nu mai putin de 6 brevete de inventie fiind prezentate ca incalcate de catre Applq prin terminalele iPhone lansate de-a lungul anilor. Brevetele de inventie incalcate au la baza tehnologii care ar fi permis imbunatatirea autonomiei bateriei iPhone, deci Apple a facut macar ceva bun pentru toti clientii sai.

iPhone este produsul in care compania Apple foloseste tehnologiile Qualcomm fara a plati pentru ele, conform companiei, americanii fiind din nou criticati de catre vicepresedintele Qualcomm. El sustine ca inovatiile Qualcomm fac posibile functiile oferite in iPhone de catre compania Apple, dar ca ea refza sa plateasca pentru faptul ca se foloseste de ele in produsele lansate.

In baza afirmatiilor de acest gen, compania Qualcomm sustine ca autoritatile americane ar trebui sa interzica vanzarea iPhone in SUA, identificand intai ce terminale folosesc tehnologii brevetate, dar fara drept. Desigur ca vorbim despre un proces de durata care nu se va termina foarte usor si foarte curand, iar interzicerea vanzarii iPhone in SUA nus e va intampla.

“Apple has engaged in the unlawful importation and sale of iPhones that infringe one or more claims of six Qualcomm patents covering key technologies that enable important features and functions in iPhones. Qualcomm’s inventions are at the heart of every iPhone and extend well beyond modem technologies or cellular standards. The patents we are asserting represent six important technologies, out of a portfolio of thousands, and each is vital to iPhone functions.”

iPhone interzicere vanzari

 • Srb Srb

  Buna gluma, QUalcomm vrea ca Apple sa nu mai aduca bani in USA
  buna asta draga Qualcomm

 • conytaac

  Ce destept esti ma..
  Mi-ar place să fi tu in locul lor, sa investești in oameni, personal, ingineri etc.. Să vină unul sa iti folosească inventiile, să-l vezi ca face bani… Si tu ai sa taci din gura!!.
  Pe cât ești de hilar, atât ești de penibil

 • Srb Srb

  eu zic ca esti sub influenta drogurilor si bauturii…una este sa ceri desbgubiri si alta sa interzici ceva atat de important la ei in state…e ca si cum ai vrea sa zbori pe geam

 • conytaac

  Bobitã.. Eu cred ca tu au probleme grave la cap.
  Te urmăresc de mult si văd ce scrii…
  Și cred cu tărie.. Ca la ce cap ai si cum îți folosești creierul?!?.. Ar trebui să ti se interzicã sa te înmulțești.
  Păi ăia au cerut ce li se cuvine, iar ceilalți nu vor să plătească. Invocând anumite pretexte.
  Atunci ăstora le rămâne să îi dea în judecată si pâna la soluționare au dreptul să ceară blocarea folosirii invențiilor lor, implicit vânzarea terminalelor ce folosesc aceste invenții.
  Da’ de.. Cand ai creierul spalat.. E greu cu geografia asta

 • Srb Srb

  doamne nici gramatical nu stii sa vorbesti… “tu au probleme …”
  ma urmaresti, foarte bine, este normal sa fiu idolul tau, esti sub influenta manipularii mele.
  Dar serios,cred ca esti baut pt ca esti total incapabil sa vorbesti la subiectul articolului. “blocarea folosirii inventiilor lor” pai asta ar insemna global daca tot o faci intr-o maniera serioasa, dar sa vrei sa o faci in state, e ca si cum ai zice ca in Romania nu se practica “relatiile si spaga” serios esti copil inca si nu stii cum merge lumea
  Nu ai bani si te uiti la altii,te inteleg

 • conytaac

  Exact.. Ești idolul meu.
  Hartia igienicã de asemeni este un lucru pe care îl venerez.
  Mă gândeam să-i găsesc un înlocuitor

 • Srb Srb

  macar hartie igenica iti permiti banuiesc, macar din aia cu un strat

 • Viorel Predatorul

  Păi Apple a cerut interzicerea smartphone-urilor Samsung pentru furt de “tehnologii” de genul pătrățele cu colțuri rotunde, sau slide to unlock, sau forma dreptunghiulară a smartphone-ului.
  Văd că Apple nu poate face afaceri dacă nu fură. Este precum ăla bogat care merge cu Bentley la benzinărie, alimentează și fuge fără să plătească. Sau ca ăla care se dă marele bogat, dar fură din buzunarele oamenilor în autobuz.
  Este absolut nedemn de o companie care pe de o parte se arată îngrijorată de probleme de mediu, dar pe de altă parte fură tehnologie de la alte companii.

  Acum, ideea “nu adoptăm tehnologia X pentru că nu este matură” capătă noi valențe: “nu e suficient de matură încât patentele de invenție să fie FRAND, deci… gratis!”

 • ibadea

  Nu au nici o sansa, problema care o are Apple cu Qualcomm este ca plateste de 2 ori acelasi lucru plus ca o parte din tehnologia cumparata nici nu ii apartine complet sau nu are patents. Ceva de genul cumperi un TV dar daca il vinzi mai platesti celui de la care l-ai cumparat o taxa. Hai bine, Apple e nebuna, dar ce si Samsung s-a revolatat impotriva Qualcomm?

 • cuesnecenzurat

  Gluma si mai buna e ca nici Apple nu-si platesc datoriile ca Qualcomm sa aduca banii in SUA.
  Au batut palma? sa plateasca… nu i-a obligat nimeni sa faca telefoane! Ai acces la tehnologie o folosesti, nu… vinzi mere la taraba!

 • cuesnecenzurat

  Tribunalul din SUA nu are autoritatea sa decida global, daca vor interzicerea in China deschid un proces acolo, la fel in UE, Australia…

 • Srb Srb

  Pai da deci global pt ca iphone este un produs cam global

 • Samuel Morusan

  😂😂😂😂😂😂

 • radu

  iphone a ajuns un k…t de telefon de la 3gs incoace rusine:(