Prima Pagina Uniunea Europeana UE vrea sa faca iPhone mai usor de Reparat

UE vrea sa faca iPhone mai usor de Reparat

UE, Uniunea Europeana, vrea sa faca iPhone, si restul smartphone-urilor, mult mai usor de reparat in ciuda a ceea ce isi doresc unele companii, precum Apple. Conform unui set de reguli de ghidare publicate astazi de catre UE, o noua legislatie ar putea obliga producatorii de smartphone-uri sa schimbe complet modul in care isi gandesc dispozitivele mobile.

UE vrea in primul rand ca smartphone-urile si telefoanele mobile standard sa fie foarte usor de reparat, dar sa aiba si componente de calitate inalta. UE vrea sa aceste dispozitive mobile sa fie gandite de la bun inceput in baza unor principii care sa le asigure calitatea, dar si usurinta cu care pot fi reparate nu doar de catre producator, ci si de catre service-urile terte.

UE vrea deasemenea ca producatorii de smartphone-uri, inclusiv Apple, sa le permita clientilor sa-si repare terminalele la service-uri etrte, nu doar la cele autorizate. UE vrea deasemenea ca restrictii software care impiedica repararea la service-uri terte, precum cele impuse de Apple cu blocarea Touch ID sau a intregului iOS, sa nu mai fie integrate in smartphone-uri.

UE vrea sa impuna si integrarea componentelor esentiale, bateriilor si ecranelor in carcase astfel incat ele sa nu fie fixate in dispozitive pentru a nu putea fi inlocuite, decat daca vorbim despre masuri de siguranta. Aceste doua ultime prevederi nu vor fi pe placul celor de la Apple, deoarece ei nu vor ca ai lor clienti sa-si repare usor terminalele, sau sa mearga cu ele la service-uri terte.

UE a propus deocamdata toate aceste schimbari pentru ca producatorii de produse electronice sa stie la ce sa se astepte in anii urmatori. De la simpla propunere si pana la lege exista o cale foarte lunga, insa UE pare hotarata sa impuna aceste schimbari, iar Parlamentul European cel mai probaibl le va vota pentru ca ele sunt foarte benefice pentru consumatori.

“… consumers should have the option of going to an independent repairer: technical, safety or software solutions which prevent repairs from being performed, other than by approved firms or bodies, should be discouraged. … essential components, such as batteries and LEDs, should not be fixed into products, unless for safety reasons”

uniunea europeana iphone-reparat

 • Srb Srb

  Pai sa isi faca UE firma de smartphone si sa le faca cum vor ei

 • BurN®

  Ce tare ar fi sa își facă!
  Oare cum se va numi?
  Smartphone UEEE?😂😂😂

 • Daniel Razvan

  In sfarsit in punct comun cu reposatu’, scuze am vrut sa spun subsemnatul “SRB” :)))

 • puiu

  Prostie!

 • Viorel Predatorul

  Simplu: dacă produsele sunt neconforme cu standardele UE, nu pot fi comercializate în UE 😀

 • Viorel Predatorul

  Foarte bine! Măsurile astea previn distrugerea iresponsabilă a resurselor Terrei. Adio smartphone-uri care trebuiesc schimbate în câteva luni, pentru profitul producătorilor.

 • Srb Srb

  Sa piarda bani asa ddoar dintr-o ambitie,never

 • Viorel Predatorul

  Cine să piardă bani? UE? Tu habar n-ai cum funcționează finanțele internaționale 😂😂😂
  UE chiar ar fi interesată să reducă balanța comercială cu SUA, adică să plătescă mai puțin pe marfurile americane vândute în UE, și să încaseze mai mult pe marfurile europene vândute în SUA.

 • cuesnecenzurat

  Care bani? Au fugit cu ei masonii… uiti de procesul EU-Apple? ah?

 • Srb Srb

  Doamne fereste,iar ataci si incerci sa te dai crai gresind. Tu nu gandesti in kkt cum sa nu piarda bani UE daca interzic produse atat de vandute ?!

 • Srb Srb

  Daca interzic un produs in UE,automat pierd bani. Este o regula simpla de copii

 • Srb Srb

  Calm ca nu va exista asa ceva
  Tu esti precum copilul de 7 ani ce crede orice zvon si zice gata asa va fi

 • cuesnecenzurat

  Lasam gastele de la Apple, legea e exceptionala pentru noi, si face referire la toate produsele de consum!
  Doar obligarea producatorilor sa nu mai programeze viata produsului doar pe durata de garantie si e nemaipomenit! Punct.

 • cuesnecenzurat

  Nu se aplica interdictie daca esti conform!

 • Viorel Predatorul

  Cum va pierde bani UE? Explică tu, că vreau să mă amuz copios în seara asta.
  Ok, va pierde câțiva bănuți, de genul “rest la guma de mestecat”, dar beneficiile obținute sunt mult mai mari.

 • Viorel Predatorul

  Da… Apple e mai mare ca UE, pentru că “Apple” are 5 litere, și “UE” are doar două!

 • Srb Srb

  Si SUA in spate
  UE e o mizerie pe langa state si cei din est

 • Srb Srb

  Ce beneficii daca interzic ceva? Esti zapacit in kkt

 • Viorel Predatorul

  Păi asta e problema că tu te ghidezi după reguli simple de copii. Când un produs american se vinde în UE, atunci banii deținuți de cetățeni UE iau calea SUA. UE câștigă niște bănuți din TVA, și alte taxe: impozit pe profit, etc. Apple nu plătește impozit pe profit decât vreo 0,01%.

  În același timp, PIB-ul UE scade, pentru că:

  PIB =
  + Investiții guvernamentale
  + Consum
  + Exporturi
  – Importuri

  Așadar, ce bani pierde UE?
  PS: eu fac un efort să te scolesc, tu fă un efort și nu fi orgolios.

 • Viorel Predatorul

  Beneficii:
  1. Se oprește risipa de resurse naturale ale Terrei (de ce să faci 4-5 smartphone-uri noi, dacă poți să lungești durata de folosință a produsului de 4-5 ori?

  2. Se stimulează concurența: se dezvoltă industrie de post-vânzare, unde pot acționa mai mulți ofertanți. Când e concurență, calitatea serviciilor crește, prețul scade, satisfacția consumatorului crește.

 • Viorel Predatorul

  Doar în mintea unui ignorant. UE are o economie mai dezvoltată decât SUA, are obligația cultură de sute de ori m-ai bogată…

 • amfetamin

  Văd ca numai de iPhone va legati,omițând chiar prima fraza a articolului și anume “vrea sa faca iPhone, si restul smartphone-urilor, mult mai usor de reparat..”. Deci ȘI RESTUL SMARTPHONE-URILOR!!!
  Ia vedeți de curiozitate care smartphone e mai ușor de reparat iPhone 7/7 plus sau S8/S8 plus??
  E aproape imposibil sa schimbi ecranul lui S8 fără sa-l distrugi,cei de la ifixit i-au dat nota 4 din 10 și spun ca “replacing the front glass without destroying the display is extremely difficult”!
  https://youtu.be/x8ipQ-4n0fc

 • Viorel Predatorul

  Corect! Ai dreptate… Sunt de acord ca toate produsele să se supună condițiilor astea.

 • Srb Srb

  1) Apple face deja tot ce poate, si nu, deja s-a ajuns la un punct unde nu poti repara f f usor si sa ai durata de folosinta de 4-5 ori…asta doar unul de la tara ar fi putut spune
  2) Ai dreptate, dar nu uita PRODUSUL si despre ce vorbesti tu acolo este inexistent pt ca UE in acest caz al tau, a interzis produsul…deci mi-ai dat dreptate

  Nu o sa faca asa ceva UE…ok o sa incerce doar nu are nimic de pierdut, dar clar nu o sa impuna eliminarea produsului daca compania Apple sa zicem, nu vrea
  Apple dicteaza pt ca Apple detine cumparatorii
  In kkt…dar cred ca esti cel mai sensibil de pe aici…probabil in viata reala te intimidezi si cand se uita cineva la tine

 • Srb Srb

  inca 1 data arati ca traiesti in trecut si intr-o lume de basme….SUA este o putere mult mai mare ca Europa chiar daca SUA este tara noua iar Europa este vechiul continent…deci Sua in muuult mai putini ani a fost desteapta sa se dezvolte peste EU

  Europa in caz de ceva este o mizerie pe langa America si Cei din est
  Ce sa ii explic unuia ca tine ce probabil nu stie care este cel mai inalt varf/munte din lume..

 • Viorel Predatorul

  Aş putea fi cel mai sensibil de pe aici, dar cu siguranță nu sunt cel mai prostovan dintre cei de pe aici, așa ca tine.

  1. Eu nu vorbesc doar despre Apple, ci despre toți producătorii. E ceva ce tu nu poți extrage dintr-un text simplu. Tu nu ai niciun studiu care să confirme ceea ce scrii tu: nu știi dacă Apple face tot ce se poate, și nu știi dacă s-a ajuns în punctul de a nu se repara ff ușor și să ai durata folosinței produsului de 4-5 ani.

  2. Fără asemenea produse, ai dreptate: nu mai există piață post-vanzare. Foarte bine! Vor apărea alți producători care să satisfacă reglementările UE, și care să creeze piață.

  Eu nu înțeleg de ce tu ca și alții sunteți împotriva unei idei, care pusă în practică printr-un pachet legislativ, ar fi în AVANTAJUL vostru!!! Ce mama naibii e greu de înțeles pentru voi că asemenea legi ar crea cadrul unei piețe de produse care v-ar aduce avantaje??
  Doar un tâmp și un neuron stingher ar putea gândi așa cum gândești tu, sincer!
  Mă dezamăgești la maxim Srb… Nu te credeam atât de lipsit de judecată!

 • Viorel Predatorul

  Tu încerci să pari a fi un tip cult, dar intri în penibil cu fiecare mesaj pe care îl scrii. Sincer, tu nici nu poți fi adversarul meu de discuții, pentru că ești atât de slab pregătit încât îmi este rușine să întru în competiție cu tine…

  Tu judeci problema SUA vs UE pe criterii simpliste, dar nu mă miră, pentru că atât poți tu!
  SUA a avut condițiile dezvoltării economice pentru că nu au fost măcinate de războaie cu alte state, ele fiind izolate pe alt continent.
  În schimb, statele membre UE fac parte din Europa, și au fost măcinate de războaie între ele însele și cu alte țări din Asia. Mai mult, în coasta estică a Europei există Rusia, care pur și simplu a sărăcit Europa și a ținut-o în subdezvoltare.
  În plus, diversitatea culturală, religioasă, diferențele de dezvoltare între state în Europa, dar mai ales sistemele politice diferite au făcut ca statele UE să nu poată să se dezvolte eficient. Aici au fost mereu războaie cu vecinii, pentru resurse naturale și pentru că oamenii au fost proști grămadă în trecut. Din păcate prostia s-a perpetuat la unii, și de aia tu exiști și comentezi atât de penibil.

  Europa așa cum o vezi tu azi a început să fie pașnică începând cu 1952, când s-a semnat primul Tratat al Comunității Cărbunelui și a Oțelului între cele 6 state fondatoare ale UE.
  Ulterior, s-a ajuns la UE, un imperiul care a făcut ca în Europa să nu mai fie războaie.

  SUA nu a avut asemenea probleme, și normal că s-au dezvoltat, dar asta nu le face superioare UE.
  SUA are putere militară mai mare și cam atât. UE-28 are un PIB mai mare decât SUA, o industrie auto mai puternică, cercetare mai puternică, cultură mai bogată, etc.

  Tu esti ignorant și te crezi deștept că ai descoperit la 55 ani care este cel mai înalt munte din lume 😂😂😂

 • Srb Srb

  Basme basme,nici nu am chef sa iti citesc povestile. Eu chiar cred ca trebuie sa te orientezi catre copii tai cu povestile acestea. Serios,esti previzibl la orice comentariu,acelasi discurs banuiesc
  Azi nu esti la restaurant? Ciudat

 • Srb Srb

  dupa cum ziceam….dupa mult mult scris, ca deha doar vorba lunga este saracia omului, mi-ai demo ca esti genul care nu stii nici macar cel mai inalt munte din lume…sau poate ceva mai usor si anume,limba oficiala din Spania…bine cumva daca cumva ai 55 ani ca vad ca tot zici acest lucru…mi se pare f f ciudat,zici ca ai copii,ai 55 ani ai femeie, nu ai bani, dar o lalai vorbind cu mine..
  Doamne fereste sa ajung sa vorbesc si eu cu unul ca mine la 55 ani

 • Viorel Predatorul

  *copiii tăi
  Tu nici nu scrii corect în limba ta și te dai mare elitist, educat, etc.

 • Srb Srb

  invata sa citesti ca nu iti articulam copiiiiii tai

 • Viorel Predatorul

  Stupid cupid… Răspunsurile la întrebări de genul “Știați că…” le-am descoperit în adolescență. Acum sunt la alt nivel, la cel la care judec.
  Ai descoperită și tu care este cel mai înalt multe pe Terra și te dai rotund, vai de capul tău…

 • Srb Srb

  si sa nu uitam ca si tu mai gresesti, chiar ieri vazusem o litera lipsa dar nu conteaza pt ca nici eu nu sunt perfect…dar un om ca tine ce se crede perfect sa se ia de orice nimic…este lipsa de bun simt, sa iti fie rusine, vii pe aici injuri ataci si mai pui un i …

 • Viorel Predatorul

  Tu ești nesimțit și prostovan pentru că te legi de copiii mei. Deși sunt minori, te depășesc în inteligență, educație și bun simț.
  Ia și învață să scrii corect nesimțitule!

 • Srb Srb

  esti o putoare ce ai copii cica si femeie…dar stai pe net vorbind cu unul analfabet ca mine…vai nu doresc asta nici dusmanilor mei

 • Srb Srb

  putoare stai culcat

 • Viorel Predatorul

  Eu stau pe net în timpul liber, atunci când vreau să mă informez. Tu stai mereu, dar e treaba ta.

 • Srb Srb

  timp liber? adica atunci cand scapi de la servici sau te lasa femeia, sau pleaca de acasa, ai si tu liber..ca altfel esti sub papuc…si dupa toate astea vii si in timpul liber stai pe net cu unul ca mine ?!?! doamneeeeee, cata lipsa de inteligenta

 • Viorel Predatorul

  E problema mea cum îmi gestionez timpul. Nu ai tu treaba aici.
  Măsoară-ți cuvintele, ori încep și eu să îți scriu urât.

 • Srb Srb

  omule, cica vii sa te informez in timpul liber…cum? vorbind cu un analfabet ca mine? doamne esti cea mai penibila si mincinoasa persoana…ma rog probabil cei ce se aseamana se aduca
  Poti scrie urat si sa vad? hmm nu stiam ca suntem in video conferinta ca sa “pot vedea ceva urat”

 • Srb Srb

  esti genul ala de scrie pe net “asculta aici…” ? jaahhahaahha eu ascult dar sigur nu aud nimic, poate doar sa citesc/vad

 • Srb Srb

  te rog, vreau sa imi vorbesti urat..dar ca sa nu fim off topic, pt ca am observat ca oricarei maimute iti cam place asta…suna-ma sa vorbim la 112

 • Viorel Predatorul

  Măcar eu am acolo un IQ. Ție, în schimb, îți lipsește cu desăvârșire 😂😂😂😂😂

 • Viorel Predatorul

  Articolele lui zaone mă informează, comentariile tale mă distrează. El știe să scrie, tu nici măcar nu știi să citești. El dă dovadă de echilibru, tu niciodată. El aduce valoare prin articolele lui, tu aduci putoare. Pute secțiunea de comentarii de tine.

 • Srb Srb

  Dupa cum ziceam minti

 • Srb Srb

  Slaba rau

 • Srb Srb

  Serios sambata stai de vorba cu mine..penibil om fara creier

 • Viorel Predatorul

  După micul dejun, pe terasă, soare, frumos, gazonul verde și îngrijit… Da, mă amuz de tine 😂😂

 • Srb Srb

  Serios? Inseamna ca ai pretentiile foarte scazute
  Bine stai ca am uitat cu cine vorbesc. Credeam ca esti altcineva