LG continua sa Piarda Bani cu Smartphone-urile

LG, unul dintre cei mai mari producatori de produse electronice din lume, a anuntat astazi rezultatle financiare pentru cel de-al doilea trimestru al anului 2017. Desi profitul companiei LG a crescut cu 14% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, vorbim totusi despre probleme pe care le are in continuare divizia mobila a companiei, ea functionand in pierdere de cativa ani.

LG a facut profit de cateva sute de milioane de dolari multumita diviziei de televizoare, care inca ocupa pozitia a 2-a la nivel global in urma celei a companiei Samsung. Profitul generat de catre ea a acoperit pierderile de aproape 90 de milioane de dolari inregistrate de catre divizia mobila, cea care nu prea pare sa mai poata produce un telefon mobil, sau smartphone, care sa merite cumparat.

LG este unul dintre producatorii de smartphone-uri care lucreaza in pierdere de cativa ani de zile, iar acest lucru este cunoscut de mai toata lumea. De cativa ani Apple si Samsung castiga tot profitul industriei smartphone-urilor, iar dintre producatorii niciunul nu reuseste sa faca profit mai mare de cateva milioane de dolari, in comparatie cu miliardele Apple si Samsung.

LG continua sa piarda bani producand smartphone-uri

LG va functiona, cel mai probabil, in continuare in pierdere pentru ca smartphone-urile lansate recent nu au dovedit ca sunt chiar atat de cautate de catre consumatori. Niciunul dintre smartphone-urile celor de la LG nu a inregistrat vanzari bune pana in momentul de fata, iar lucrurile nu par sa fie mai bune in trimestrele fiscale urmatoare, avand in vedere ca nu exista nimic grozav pregatit de catre coreeni.

“It’s likely that the mobile division’s losses were well over 100 billion won, while profitability for both the television and appliances businesses were a bit weaker than what we had anticipated.”

LG face parte din categoria companiilor care nu mai pot concura cu Apple si Samsung din cauza faptului ca nu prea mai au idei cu care sa cucereasca consumatorii. Din pacate, LG, Sony, Motorola, Lenovo, etc, vor lua la un moment dat decizia de a isi inchide diviziile mobile, dar acest lucru nu ajuta pe nimeni, deoarece doar concurenta da nastere la inovatii.

LG piarda bani smartphone