Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil – Lupta pe Contracte cu Statul

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil liciteaza pentru doua contracte cu statul initiate de catre Armata Romana si Hidroelectrica in cursul anului 2017.

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil se lupta in momentul de fata pentru cel putin doua contracte guvernamentale, operatorii telecom intrand in doua licitatii aflate in desfasurare. Vorbim despre un contract cu armata care valoreaza 20 de milioane de lei, plus unul cu Hidroelectrica in valoare de aproximativ 11 milioane de lei, ambele cu desfasurare pe mai multi ani de zile pentru Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil.

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil sunt principalii operatori de telefonie mobila din Romania, asa ca implicarea lor in asemenea contracte este destul de normala. In cazul primului contract, cu Armata Romaniei, Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil ar trebui sa ii furnizeze institutiei servicii de VPN si servicii pentru inchirierea de linii analogice pntru diverse institutii.

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil participa impreuna la licitatia pentru serviciile VPN, ambele companii prin subcontractanti pentru aceste servicii. Telekom si Digi Mobil vor participa impreuna doar la licitatia pentru inchirierea liniilor de telecomunicatii analogice, ambele in nume propriu, in timp ce Orange si Vodafone au decis sa nu participe la aceasta licitatie.

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil – lupta pe contracte cu statul

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil vor participa impreuna si la contractul pentru serviciile cerute de catre Hidroelectrica, iar aici o vor face toate in nume propriu. Separat de Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil, la licitatia organizata de catre Hidroelectrica va participa inclusiv Societatea Nationala de Radiocomunicatii, deci exista concurenta mai mare pentru contracte.

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil liciteaza pentru a oferi servicii de telefonie fixa, internet, telefonie mobila si intretinerea echipamentelor de comunicatii si apeluri video. In cazul acestui contract pentru care liciteaza Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil, suma este de aproximativ 12 milioane de euro, cu o perioada de desfasurare de 4 ani, toate sumele fiind fara TVA.

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil sunt prinse intr-o lupta extrem de intensa pentru cucerirea de noi abonati, iar doar operatorul celor de la RCS & RDS a avut succes foarte mare. Acum Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil se lupta intens si pentru contracte guvernamentale, insa cei de la Telekom au cele mai mari sanse, mai ales ca au si infrastructura mai buna pentru asa ceva.

Orange, Vodafone, Telekom si Digi Mobil au impreuna incasari de peste 3 miliarde de euro anual in Romania, asa ca aceste contracte cu statul reprezinta doar o diversificare a bazei de clienti, nu ceva neaparat necesar pentru companie.

orange vodafone telekom digi mobil contracte statul